Skip to content Skip to navigation

Projekt AMED - DIGITALNA TRANSFORMACIJA MALDIVSKOG VISOKOG OBRAZOVANJA U PUNOM ZAMAHU

Objavljeno: 04.03.2021

Upravo su završeni treninzi u okviru projekta AMED (Unaprjeđenje visokog obrazovanja na Maldivima kroz razvoj e-učenja), financiranog iz ERASMUS + programa, a koji se od 2019. godine provodi u koordinaciji Fakulteta organizacije i informatike (FOI). Treninzi su bili osmišljeni i izvedeni online za osoblje Maldivskog nacionalnog sveučilišta (MNU), od studenog 2020. do ožujka 2021. godine.

Više od 40 članova uprave i nastavnog osoblja bilo je uključeno u radionice provedene kako bi MNU osnažile za digitalnu transformaciju upravljačkih i nastavnih procesa. Pozitivna atmosfera koja je vladala tijekom ovog obrazovnog procesa dokazuje da je MNU duboko u svojim transformacijskim naporima na različitim razinama.

Izvođači radionica iz partnerskih institucija projekta AMED - Otvoreno sveučilište Katalonije (UOC, Španjolska), Fakultet organizacije i informatike (FOI, Hrvatska) i Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNET) izveli su ukupno 13 sesija sljedećih radionica:

WS 1A Moodle za administratore (FOI)

WS 1B Procjena znanja u online okruženju (FOI)

WS 1C Dizajniranje e-tečaja za hibridno ili online poučavanje (FOI)

WS 2A Video konferencije (CARNET)

WS 2B Video konferencije u nastavi i učenju (CARNET)

WS 3 Online vođenje AMED studijskog programa (UOC)

WS4 Strateško planiranje i donošenje odluka o provedbi e-učenja (FOI).

Radionice su izvedene u koordinaciji djelatnika CETE centra MNU-a u formi treninzi-trenera i kao pripremne aktivnosti za predstojeće pilotiranje AMED studijskog programa. Određeni broj polaznika radionica tako će imati važnu ulogu u pilotiranju AMED studijskog programa  u razdoblju od ožujka do rujna 2021. kada se očekuje osposobljavanje dodatnih 70 članova Uprave i nastavnog osoblja MNU-a.

Više o ostalim projektnim aktivnostima dostupno je na mrežnim stranicama projekta: www.amed-project.eu