Skip to content Skip to navigation

Digitalna transformacija na Maldivima uz FOI

Objavljeno: 18.05.2022

U tijeku je završna konferencija projekta AMED - "Advancing higher education in Maldives through E- learning Development" na Maldivima. Tim Fakulteta organizacije i informatike, voditelja projekta, sudjeluje na konferenciji gdje predstavlja rezultate ovog projekta vrijednog više od 720 tisuća eura, a koji označava početak digitalne transformacije ove države s više od 1200 otoka. Partneri FOI-ju na ovom projektu su Otvoreno sveučilište Katalonije (UOC), Nacionalno sveučilište na Maldivima (MNU) te Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNET).

Na konferenciji na kojoj sudjeluje projektni tim u sastavu: izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, prof. dr. sc. Dragutin Kermek, prof. dr. sc. Neven Vrček, doc. dr. sc. Goran Hajdin i doc. dr. sc. Bojan Žugec te dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, nagrađeno je više od 40 polaznika Nacionalnog sveučilišta na Maldivima potvrdama o uspješnom završetku novog studijskog programa AMED s 4 modula koji su kreirali stručnjaci s FOI-ja, dok je više od 50 polaznika dobilo potvrde o završenom programu usavršavanja. Sudionicima konferencije dekanica Nina Begičević Ređep je održala i pozvano predavanje na temu strateškog planiranja i donošenja odluka o integraciji digitalnih tehnologija.

Osim za implementaciju studijskog programa i programe usavršavanja, velik dio proračuna projekta vrijednosti više od 720 tisuća eura usmjeren je na opremanje novih prostora za e-učenje koje će Nacionalno sveučilište na Maldivima koristiti za poboljšanje kvalitete online nastave.

Završna konferencija projekta AMED bit će ujedno i prilika za razgovor o nastavku projektne suradnje projektnih partnera u cilju daljnje implementacije e-učenja na Nacionalnom sveučilištu na Maldivima.

Hvala svima koji su sudjelovali u AMED projektu pod vodstvom projektnog koordinatora izv. prof. dr. sc. Igora Balabana i na taj način doprinijeli implementaciji e-učenja na Maldivima i početku njihove digitalne transformacije!

Fotogalerija u nastavku...