Skip to content Skip to navigation

Prilika za studente - prijava za međunarodnu ljetnu školu Erasmus+ projekta DEMO

DEMO logo

Zainteresirani ste za nove prilike, nova znanja, iskustva, putovanja i poznanstva? Sudjelujte na međunarodnoj ljetnoj školi „Digital Platform Enterprise Summer School“ koja će se održati u srpnju ove godine u Bukureštu, Rumunjska.

U okviru projekta Erasmus+ DEMO - Digital Platform Enterprise nudimo vam mogućnost prijave na međunarodnu ljetnu školu „Digital Platform Enterprise Summer School“ koja će se održati u srpnju ove godine u Bukureštu, Rumunjska, kod vodećeg projektnog partnera Politehnica University of Bucharest. Projekt DEMO usmjeren je ka podizanju metodičkih i interkulturalnih kompetencija i vještina studenata kroz stvaranje online okruženja za razvoj i suradnju, a u svrhu podrške praksama učenja u području poslovnog inženjerstva, računarstva, informacijskih sustava i poslovne informatike u kontekstu upravljanja digitalnom platformom poduzeća.

Skraćen rok za prijavu za sudjelovanje!!

Novi rok za prijavu kroz CPSRK aplikaciju je do 26. travnja 2023. !!

Ljetna škola omogućit će vam nova znanja i vještine za kreiranje i upravljanje digitalnim platformama te pomoći u stjecanju interkulturalnih kompetencija kroz suradnju s nastavnicima i studentima s drugih europskih sveučilišta. Priliku za sudjelovanje dobit će 5 FOI studenata, a budući da se ljetna škola održava u okviru Erasmus+ projekta DEMO, troškovi putovanja (avion) i boravka studenata u Bukureštu bit će financirani projektnim sredstvima. Ljetna škola će se održati od 17. do 21. srpnja 2023. godine (dani putovanja 16. i 22. srpnja). Smještaj će biti osiguran u studentskom domu u blizini kampusa vodećeg partnera na projektu Politehnica University of Bucharest.

Uz FOI studente, na ljetnoj školi sudjelovat će po 5 studenata prijavljenih od strane svakog projektnog partnera, redom s Technische Universität Wien iz Austrije, Sofia st. Kliment Ohridski iz Bugarske, te studenti Politehnica University of Bucharest i poduzeća MIDOR iz Rumunjske.

Ljetna škola organizirat će se na bazi inovativne mješovite mobilnosti, koja se sastoji od online faze i faze intenzivne prisutnosti (fizičko prisustvo na ljetnoj školi u Bukureštu). Cilj Erasmus+ DEMO ljetne škole „Digital Platform Enterprise Summer School“, 2023. je omogućiti studentima primjenu stečenog znanja tijekom online dijela mobilnosti (svibanj-lipanj 2023.) kroz zajedničko rješavanje posebno dizajniranih izazova i problema. Teme izazova bit će: dizajn digitalne platforme za poduzeća, vizualizacija podataka, dizajn usluga, digitalno upravljanje kupcima, agilnost organizacija te interoperabilnost između digitalnih platformi. Kroz fazu intenzivne prisutnosti, tijekom boravka u Bukureštu, studenti će raditi u međunarodnim timovima te će nastojati ponuditi svoja rješenja za unaprijed definirane izazove i probleme. Uspješnim završetkom ove ljetne škole i njenog programa studenti će usvojiti nova znanja o Digital Enterprise, kao i znanja o novim radnim konceptima te povećati svoje sposobnosti u korištenju programskih alata i metodologija u vidu rješavanja složenih interdisciplinarnih problema i izazova.

Uspješnim završetkom ljetne škole studenti ostvaruju 4 ECTS-a i certifikat o pohađanju.

U sklopu projekta održat će se dvije ljetne škole pod nazivom „Digital Platform Enterprise Summer School“, a za prvu se imate priliku prijaviti ovim pozivom. Budući da je dodatni cilj prve ljetne škole testiranje metodologije obuke, materijala za obuku te alata za učenje u stvarnom okruženju, drugo izdanje ljetne škole (Bukurešt, srpanj 2024.) bit će obogaćeno poboljšanom verzijom sadržaja iste, čije će prijave biti iduće godine (ožujak, travanj 2024.).

Ljetna škola je najpogodnija za studente diplomskog studija Organizacija poslovnih sustava, no za istu se mogu prijaviti i studenti svih smjerova diplomskih studija informatike kao i studenti 3. godine prijediplomskog studija Informacijski i Poslovni sustavi, 3. godine PITUP/ITDP studija te 1. i 2. godina diplomskog studija Ekonomike poduzetništva. U slučaju većeg broja prijava, projektni tim FOI uz partnere Erasmus+ projekta DEMO će odabrati najpogodnije kandidate.

Studentima je omogućena pretprijava kroz CPSRK aplikaciju, a svi studenti koji se prijave do 19. travnja kroz navedenu aplikaciju moći će sudjelovati uživo na informativnom predavanju o ljetnoj školi koje će se održati 20. travnja u 09:00 sati putem ZOOM platforme. Za sve prijavljene nakon 20. travnja i one koji ne budu mogli sudjelovati na istom bit će dostupna snimka informativnog predavanja na zahtjev.

Snimka predavanja dostupna je OVDJE putem FOI Tube platforme.

*Napomena* Informativno predavanje služi kao alat za upoznavanje studenata s projektom DEMO i ljetnom školom koja se provodi u okviru istog. Sudjelovanjem na informativnom predavanju ne znači da su studenti odabrani za pohađanje ljetne škole.

Nakon prijave kroz CPSRK aplikaciju te nakon selekcije 5 studenata za sudjelovanje, odabrani studenti će se morati i prijaviti na službenoj stranici ljetne škole Erasmus+ DEMO projekta. Prijave su u CPSRK aplikaciji otvorene do 28. travnja 2023. 26. travnja 2023. nakon čega će odabrani studenti biti obaviješteni o odabiru za sudjelovanje na ljetnoj školi. 

Nakon odabira i početka sudjelovanja u online programu ljetne škole, odustajanje od putovanja i sudjelovanja u Rumunjskoj neće biti moguće.

Studente će na ovom putovanju pratiti voditelj FOI projektnog tima prof.dr.sc. Vjeran Strahonja te asistentica Ana Kutnjak, mag.oec.

Za sva dodatna pitanja i konzultacije u vezi prijave i sudjelovanja na ljetnoj školi možete se obratiti administratoru projekta, Karlo Nadoveza, na mail knadovez@foi.hr.