Skip to content Skip to navigation

Natječaj za studente - Ljetna škola Erasmus+ projekta DEMO

Studentice i studenti, zainteresirani ste za nove prilike, nova znanja, iskustva, putovanja i poznanstva? U okviru projekta Erasmus+ DEMO - Digital Platform Enterprise nudimo vam mogućnost prijave na drugu međunarodnu ljetnu školu „Digital Platform Enterprise Summer School“ koja će se održati u srpnju ove godine u Bukureštu u Rumunjskoj, kod vodećeg projektnog partnera Politehnica University of Bucharest.

Projekt DEMO usmjeren je ka podizanju metodičkih i interkulturalnih kompetencija i vještina studenata kroz stvaranje online okruženja za razvoj i suradnju, a u svrhu podrške praksama učenja u području poslovnog inženjerstva, računarstva, informacijskih sustava i poslovne informatike u kontekstu upravljanja digitalnom platformom poduzeća.

Ljetna škola omogućit će vam nova znanja i vještine za kreiranje i upravljanje digitalnim platformama te pomoći u stjecanju interkulturalnih kompetencija kroz suradnju s nastavnicima i studentima s drugih europskih sveučilišta. Priliku za sudjelovanje dobit će 5 FOI studenata, a budući da se ljetna škola održava u okviru Erasmus+ projekta DEMO, troškovi putovanja (avion) i boravka studenata u Bukureštu bit će financirani projektnim sredstvima. Ljetna škola će se održati od 15. do 19. srpnja 2024. godine (dani putovanja 14. i 20. srpnja). Smještaj će biti osiguran u hotelu u blizini kampusa vodećeg partnera na projektu Politehnica University of Bucharest.

Uz FOI studente, na ljetnoj školi sudjelovat će po 5 studenata prijavljenih od strane svakog projektnog partnera, redom s Technische Universität Wien iz Austrije, Sofia st. Kliment Ohridski iz Bugarske, te studenti Politehnica University of Bucharest i poduzeća MIDOR iz Rumunjske.

Ljetna škola organizirat će se na bazi inovativne mješovite mobilnosti, koja se sastoji od online faze i faze intenzivne prisutnosti (fizičko prisustvo na ljetnoj školi u Bukureštu). Cilj Erasmus+ DEMO ljetne škole „Digital Platform Enterprise Summer School“, 2024. je omogućiti studentima primjenu stečenog znanja tijekom online dijela mobilnosti (svibanj-lipanj 2024.) kroz zajedničko rješavanje posebno dizajniranih izazova i problema. Teme izazova bit će: dizajn digitalne platforme za poduzeća, vizualizacija podataka, dizajn usluga, digitalno upravljanje kupcima, agilnost organizacija te interoperabilnost između digitalnih platformi. Kroz fazu intenzivne prisutnosti, tijekom boravka u Bukureštu, studenti će raditi u međunarodnim timovima te će nastojati ponuditi svoja rješenja za unaprijed definirane izazove i probleme. Uspješnim završetkom ove ljetne škole i njenog programa studenti će usvojiti nova znanja o Digital Enterprise, kao i znanja o novim radnim konceptima te povećati svoje sposobnosti u korištenju programskih alata i metodologija u vidu rješavanja složenih interdisciplinarnih problema i izazova.

Uspješnim završetkom ljetne škole studenti ostvaruju 4 ECTS-a i certifikat o pohađanju.

Ovo je poziv za drugu, ujedno i posljednju, ljetnu školu naziva „Digital Platform Enterprise Summer School“. Druga ljetna škola i njen sadržaj poboljšana je verzija prve ljetne škole održane u srpnju 2023. godine s povratnom informacijom studenata koji su uspješno sudjelovali na istoj.

Vijest o održanoj prvoj ljetnoj školi „Digital Platform Enterprise Summer School“, kao i iskustva naših studenata koji su sudjelovali na njoj te fotografije možete pročitati i pogledati na poveznici – OVDJE.

Ljetna škola je najpogodnija za studente diplomskog studija Organizacija poslovnih sustava, no za istu se mogu prijaviti i studenti svih smjerova diplomskih studija informatike kao i studenti 3. godine prijediplomskog studija Informacijski i Poslovni sustavi, 3. godine PITUP/ITDP studija te 1. i 2. godina diplomskog studija Ekonomike poduzetništva. U slučaju većeg broja prijava, projektni tim FOI uz partnere Erasmus+ projekta DEMO će odabrati najpogodnije kandidate.

Studenti su dužni prilikom prijave u  CPSRK aplikaciji za ovu ljetnu školu u sustav predati svoj životopis te motivacijsko pismo. Po završetku prijava bit će odrađen selekcijski proces kroz ocjene životopisa i motivacijskih pisama te kroz intervjue.

Nakon prijave kroz CPSRK aplikaciju te nakon selekcije 5 studenata za sudjelovanje, odabrani studenti će se morati i prijaviti na službenoj stranici ljetne škole Erasmus+ DEMO projekta. Prijave su u CPSRK aplikaciji otvorene do 31. ožujka 2024. do 23:59, nakon čega će odabrani studenti biti obaviješteni o pozivu za pristupanje intervju te kasnije i o odabiru za sudjelovanje na ljetnoj školi. 

Nakon odabira i početka sudjelovanja u online programu ljetne škole, odustajanje od putovanja i sudjelovanja u Rumunjskoj neće biti moguće.

Studente će na ovom putovanju pratiti voditelj FOI projektnog tima prof. dr. sc. Vjeran Strahonja, asistentica Larisa Hrustek, mag. oec. i Karlo Nadoveza, mag. oec.

PRIJAVITI SE MOŽETE OVDJE

Za sva dodatna pitanja i konzultacije u vezi prijave i sudjelovanja na ljetnoj školi možete se obratiti administratoru projekta Karlo Nadoveza, na mail knadovez@foi.hr.

Iskustva studenata i manju fotogaleriju možete pročitati i pogledati u nastavku:

Matija Dokmanović

Sudjelovanje na DEMO međunarodnoj ljetnoj školi u Bukureštu bilo je izuzetno vrijedno iskustvo. Tema ljetne škole, koja se fokusirala na digitalne platforme, pružila mi je priliku da steknem nova znanja i vještine koje će biti od velike koristi u budućoj karijeri. Jedan od najvećih dojmova bio je inovativan pristup organizacije ljetne škole. Kombinacija online faze i fizičke faze u Bukureštu omogućila mi je da primijenim stečena znanja kroz rješavanje stvarnih izazova i problema s međunarodnim timovima. Teme projekata bile su izuzetno relevantne i aktualne, a pružena nam je velika sloboda u osmišljavanju vlastitih projekata. Uz to, suradnja sa studentima i nastavnicima s drugih europskih sveučilišta bila je inspirativna i proširila mi je vidike u razumijevanju interkulturalnih različitosti i suradnje. Ova ljetna škola bila je prilika koju ću zauvijek pamtiti i koja mi je pružila ne samo nova znanja i vještine, već i nezaboravno iskustvo međunarodne suradnje. Zahvaljujući Erasmus+ DEMO projektu, imao sam priliku naučiti i stvoriti nešto novo i za to ću biti zauvijek zahvalan.

Iva Udovčić

Demo ljetna škola u Rumunjskoj mi je jako korisno iskustvo. Naučili smo kako raditi u internacionalnim timovima i pod pritiskom vremena. Stekli smo nove vještine i nadopunili stare te stekli iskustvo koje ćemo dugo pamtiti. Također, proveli smo i neko vrijeme upoznajući Bukurešt i družeći se s ostalim studentima i profesorima.

Josipa Meštrović

Ova ljetna škola zaista je bila nezaboravno  iskustvo koje mi je pružilo neprocjenjive uvide u suradnju na stvarnim projektima unutar međunarodnog tima. Izvan teorijskog okvira mog fakultetskog obrazovanja, stekla sam praktične vještine i iskustvo rada na projektima. Bilo je zanimljivo komunicirati s kolegama koji dijele slične ambicije i perspektive te je bilo odlično okruženje za osobni i profesionalni rast.

Lucija Bundalo

Sudjelovanje na ljetnoj školi Erasmus + DEMO projekta mi je pružilo vrijedno iskustvo u razvoju vještina timskog rada. Radeći na case study-ju i samom projektu, naišli smo na neke razlike u razmišljanju kod kolega za drugih fakulteta iz Austrije, Bugarske i Rumunjske i bilo je vrlo zanimljivo vidjeti način na koji oni shvaćaju probleme te kako su naučeni rješavati ih. Smatram da nas razlike izazivaju na veće razumijevanje i otvorenost uma te to smatram bitnim iskustvom. U radu smo koristili mnoga znanja i alate koje smo naučili i koristili kroz ranije godine studiranja na FOI-ju i smatram da mi je to omogućilo neometan rad na projektu razvoja digitalnih platformi napredovanje u daljnjem osobnom razvoju.

Matej Krasić

Sudjelovanje u ljetnoj školi Erasmus+ DEMO projekta u Rumunjskoj bilo je izvanredno iskustvo. Kroz interaktivne radionice i online okruženje, stekao sam nove kompetencije i vještine te upoznao kolege iz različitih zemalja. Projekt je pružio vrijedne nastavne materijale i studije slučaja te postavio temelje za modernizaciju programa na sveučilištima, što će imati značajan utjecaj na budućnost obrazovanja u području digitalnog poslovanja.