Skip to content Skip to navigation

Prilika za stažiranje u Japanu "Vulcanus in Japan" u ak. godini 2018./19.

Objavljeno: 20.12.2017

U tijeku je natječaj programa “Vulcanus in Japan” preko kojeg hrvatski studenti imaju prilike dobiti stipendiju za stručno usavršavanje/stažiranje (traineeship) u Japanu za 2018./19. godinu. Prijaviti se mogu studenti koji su na najmanje četvrtoj godini studija. Rok za prijavu je 20. siječnja 2018.

“Vulcanus in Japan” je program suradnje između Europske komisije i japanske vlade usmjeren na stipendiranje studenata prirodnih i tehničkih znanosti sa sveučilišta zemalja EU. Ovaj jednogodišnji program uključuje jednotjedni seminar o Japanu, četiri mjeseca intenzivnog učenja japanskog jezika i osam mjeseci stažiranja u jednoj od japanskih multinacionalnih kompanija.

Osnovni cilj programa je upoznati studente sa širokim spektrom naprednih tehnologija korištenih u nekoj od vodećih japanskih tvrtki, naučiti japanski jezik, razumjeti japansku kulturu te ponuditi studentima priliku komunicirati sa japanskim tvrtkama i ljudima.

Program financira Centar za industrijsku suradnju EU-Japan i japanska tvrtka domaćin. Studenti dobivaju stipendiju od 1.900.000 jena za troškove putovanja i troškove života u Japanu.

Više informacija o programu, kao i natječaj možete pronaći ovdje: http://www.eu-japan.eu/vulcanus-japan-0 i na LETKU.

Rok za prijavu: 20. siječnja 2018.

Ukoliko ste zainteresirani za prijavu molimo da se javite Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja (FOI 1, I. kat, kabinet 56, international@foi.hr, +385 42 390 826).