Skip to content Skip to navigation

Preporuka FOI-ja o postupanju u cilju orgraničenja širenja koronavirusnih infekcija

Prema Preporuci postupanja za Sveučilište u Zagrebu kod studenata koji dolaze iz stranih zemalja: Specifične mjere zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19), kojeg je dana 25. veljače 2020. izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo te preporukama Ministarstva zdravstva i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u vezi s postupanjem u cilju ograničenja širenja koronavirusnih (SARS-CoV-2) infekcija, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu donosi preporuke za postupanje, koje možete pročitati u nastavku.

1. Sve zaposlenike, suradnike i studente, koji su posljednjih 10 dana boravili pokrajinama Italije: Lombardija, Veneto, Pijemont, Emilia-Romagnaili, zatim Kini (posebice Hong Kong), Južnoj Koreji, Iranu, Japanu, Singapuru ili su u to vrijeme bili u drugim mjestima u ili izvan Europe gdje je poznato da postoji epidemija koronavirusa, molimo da o tome obavijeste svog liječnika opće prakse (studenti se mogu javiti i liječniku u Studentsku ambulantu u novom domu SC Varaždin), kako bi se otklonile sve sumnje u mogućnost pojave zaraze.

2. Svi zaposlenici, suradnici i studenti, koji su posljednjih 10 dana boravili u državama ili na mjestima gdje postoji epidemija koronavirusa, a imaju simptome poput vrućice, kašlja, nedostatka daha, kratkoće daha i sl., molimo da o tome obavijestite svog liječnika opće prakse, a studenti koji su udaljeni od svog mjesta prebivališta mogu se javiti liječniku u Studentsku ambulantu u novom domu SC Varaždin (uz prethodnu najavu).

3. Svim zaposlenicima, suradnicima i studentima također savjetujemo da do daljnjeg odgode sve službene i privatne posjete u zemlje u kojima je zabilježena visoka stopa epidemije od korona virusa. Ako su poslovna putovanja neophodna, molimo zaposlenike da o tome obavijeste Upravu FOI-ja (pismenim putem), a sve studente da obavijeste Studentski zbor FOI-ja (pismenim putem).

Fakultet organizacije preporuča da i dalje svi prate web stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno objavljuju ažurirani podaci vezano uz coronavirus, kao i mjere prevencije.

Također napominjemo, da u slučaju da dođe do šire epidemije korona virusa, Fakultet organizacije i informatike će organizirati nastavu na način da bude prilagođena izvanrednim okolnostima, o čemu će svi biti pravodobno obaviješteni.