Skip to content Skip to navigation

Predsjednik 'European Startup Network' na FOI-ju: otvorena mogućnost suradnje

Objavljeno: 13.05.2022

Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu ovog su tjedna posjetili predstavnici europske Startup mreže – European Startup Network te su tom prigodom održali sastanak s članovima Uprave FOI-ja i voditeljicom Centra za podršku studentima i razvoj karijera na temu zajedničke suradnje u procesu inkubacije osnivača startup poduzeća koji studiraju ili su studirali na FOI-ju.

Predsjednika ESN mreže Nicolasa Brienija i suosnivačicu airt AI startupa i potpredsjednicu Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju Hajdi Ćenan na FOI-ju su primile dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa te voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić, a održan je i sastanak s direktorom Tehnološkog parka Varaždin, Karlom Kukecom.

Naime, cilj ESN-a je povezati dionike startup ekosustava diljem EU, odnosno u Hrvatskoj pokrenuti 'predinkubacijski program' na vrhunskim hrvatskim tehnološkim fakultetima, pa tako i FOI-ju. Ideja je da se pokrene šestomjesečni inkubacijski program za osnivače startupa u vrlo ranoj fazi, a pritom bi prioritet imali osnivači startupa koji pohađaju FOI ili pripadaju FOI alumni zajednici. Krajnji cilj tog projekta je upoznati pokretače startupa u Hrvatskoj s Euratechovom mrežom velikih korporacija, investitora i tehnoloških resursa u Europi.