Skip to content Skip to navigation

Tvrtka Microsoft Hrvatska i FOI otvorili mogućnost suradnje na programima razvoja dodatnih digitalnih kompetencija studenata

Objavljeno: 13.05.2022

U četvrtak, 12. svibnja 2022. održan je radni sastanak predstavnika Microsoft Hrvatska i FOI-ja na temu mogućnosti daljnje zajedničke suradnje.

Predstavnike tvrtke Microsoft Tatjanu Skoko (Country Manager for Croatia at Microsoft Croatia) i Hrvoja Vešligaja (Business Development Manager Education, Microsoft Education Adriatics) na FOI-ju su ugostile dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera docentica dr. sc. Katarina Pažur Aničić i izvanredna profesorica dr. sc. Katarina Tomičić - Pupek.

Dosadašnja dugogodišnja suradnja Microsofta i FOI-ja izvrstan je primjer suradnje gospodarskog i akademskog sektora, kako kroz sustav stručne prakse za studente, tako i kroz Microsoftov program Skilling-a i certificiranja putem Microsoftove Learn digitalne platforme. Cilj spomenutih programa je uključiti studente u što većem broju kako bi im se pomoglo da steknu nove vještine i na taj način još bolje konkuriraju za tražene poslove koji se oslanjaju na baze podataka i digitalnu tehnologiju. Microsoft bi na taj način omogućio studentima pristup velikom broju vrlo korisnih obrazovnih sadržaja na Microsoft Learn platformi, odnosno pristup tečajevima koji se mogu primijeniti u svim područjima ekonomije i poslovanja. To je za FOI od posebnog interesa obzirom da se studijski programi na Fakultetu, među ostalim, baziraju i na razvoju digitalnih vještina u poslovanju.

Buduća suradnja tvrtke Microsoft i FOI-ja može se nastaviti i kroz organizaciju hackathon natjecanja za studente, a otvorena je i opcija uključivanja tvrtke u nove znanstveno-istraživačke programe i projekte FOI-ja, od kojih će neki svoje mjesto za provedbu pronaći i u uskoro obnovljenoj Vili Oršić.