Skip to content Skip to navigation

Pozvano predavanje: „Selekcijski postupak pod povećalom“

Objavljeno: 26.04.2017

U srijedu, 3. svibnja 2017. godine u sklopu kolegija Poslovno komuniciranje na stručnom studiju Primjena informacijske tehnologije u poslovanju održat će se javno predavanje  Blanke Lasić iz poduzeća MINDIST pod nazivom „Selekcijski postupak pod povećalom“. Predavanje će se održati u 16:00 sati u dvorani 1, zgrada FOI 2, Petra Krešimira IV 15.

Sadržaj  predavanja:

Regrutiranje i selekcija pravih ljudi esencijalno je za uspješno razvijanje timova i organizacija. Nedovoljno planiranja unutar procesa regrutacije i selekcije dovodi do značajnih troškova vremena i novaca. Čak i posve sitni detalji čine veliku razliku, stoga je iznimno važno kvalitetno uspostaviti proces regrutacije i selekcije kako biste odmah došli do pravih kandidata i osigurali si brzu i učinkovitu selekciju. Na predavanju „Selekcijski postupa pod povećalom“ studenti će se upoznati s procesom regrutacije i selekcije od samog nastajanja pa sve do današnjih trendova. Također će imat priliku čuti neke od najboljih svjetskih praksi na području regrutacije i selekcije.

  1. Koraci kvalitetnog selekcijskog postupka i zašto je svaki važan
  2. Tipične pogreške u selekcijskom procesu
  3. Trendovi u regrutacijskom i selekcijskom postupku
  4. Intervju – kvalitetna priprema, vještine postavljanja pitanja,
  5. Upravljanje imidžem poslodavca

Blanka Lasić posjeduje iskustvo na području ljudskih potencijala s fokusom na educiranje i razvijanje prodajnih timova. Svoju karijeru započinje u internacionalnoj kompaniji gdje prva iskustva gradi podržavajući odjel prodaje u intenzivnoj selekciji timova za prodajnu mrežu. Strast prema učenju i razvoju usmjerava kroz specijalizaciju na području osobnog i organizacijskog razvoja što ubrzo postaje i fokus njenog rada. Pohađala je razne edukacije iz osobnog i organizacijskog razvoja kao i jednogodišnji program za NLP. Također je i certificirani Employer Branding Leader. Svoju podršku i doprinos pruža i u razvoju mladih kadrova koji se pripremaju za tržište rada. Stalni je gost predavač na ZŠEMu gdje studentima približava praksu ljudskih potencijala. Kao predavačica i motivacijski govornica sudjeluje na projektima i konferencijama kao što su Career Booster, Motivation Up, Inspire Me, Career Boot Camp.

Fotografija s pozvanog predavanja