Skip to content Skip to navigation

Poziv na pozvano predavanje "Strategija i automatizacija osiguranja visoke kvalitete koda" dr. sc. Daniela Strmečkog (IBMiX)

Dr. sc. Daniel Strmečki iz tvrtke IBM iX održat će u pozvano predavanje na temu "Strategija i automatizacija osiguranja visoke kvalitete koda" u utorak, 6. prosinca 2022. godine, s početkom u 15:15 sati u dvorani D9 na FOI 2. Pozvano predavanje se održava u sklopu predmeta „Uzorci dizajna“. Pozivamo i druge studente da slušaju ovo zanimljivo predavanje.

Opis predavanja

U sklopu ovog predavanja bit će predstavljen pristup osiguranju kvalitete programskog koda koji koristimo u tvrtki IBM iX, naše smjernice za programere, alate za statičku analizu koda te pristup automatizaciji testiranja. Smjernice za programere definiraju naše najbolje prakse, koje osiguravamo kroz jedinične testove arhitekture te SonarQube statičku analizu koda. Upravo je upotreba tih smjernica omogućila razvoj skupa prilagođenih Java pravila za SonarQube. Automatizirane provjere, zajedno sa SonarQube značajkom dekoracije pull-requesta, pomažu nam osigurati da se naše smjernice stvarno primjenjuju na svim projektima. Naravno, cilj je ne ponavljati iste greške na više projekata. Štoviše, želimo da naši novi zaposlenici uče iz naših prethodnih iskustava.

O predavaču

Daniel Strmečki je Java i AEM Solution Architect fokusiran na kvalitetu, modularnost i mogućnost ponovne upotrebe programskog koda. Radi kao IBM iX Direktor Adobe Digitalnih Platformi, u Varaždinu. Početkom 2019. godine stekao je doktorat iz znanstvenog polja informacijskih i komunikacijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu organizacije i informatike. Tijekom svoje karijere stekao je iskustvo u dizajnu i razvoju softvera, ali i vođenju projekata te upravljanju ljudskim resursima. Daniel je perfekcionist, otvorene i ambiciozne osobnosti. Voli sport, modernu tehnologiju, tehničke izazove, motivirane kolege i dobro definirane procese. 

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane sudionike!