Skip to content Skip to navigation

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA TEACH4EDU4

U petak, 10. ožujka 2023. s početkom u 10:00 sati, održat će se završna konferencija (događaj s multiplicirajućim učinkom) projekta TEACH4EDU4 (Accelerating the transition towards Edu 4.0 in HEIs). Projekt "Accelerating the transition towards Edu 4.0 in HEIs", Erasmus+ programa KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices započeo je sa provođenjem u studenom 2020. godine, a završava u svibnju 2023., nakon 30 mjeseci provođenja.

Cilj projekta je odgovoriti na potrebe industrije 4.0 zajedničkim aktivnostima strateškog partnerstva koje će razviti i njegovati viziju i rješenje kako ubrzati odgovarajuću tranziciju unutar visokog obrazovanja u području računalnih znanosti i srodnih disciplina - prema edukaciji 4.0, gdje su ljudi i tehnologije povezani sa ciljem omogućavanja postizanja vještina, kompetencija i znanja potrebnih u 21. stoljeću. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike koordinira ovaj EU projekt, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Igora Balabana. Projektni partneri su The Open University iz Velike Britanije, Zilinska Univerzita V Ziline iz Slovačke, Univerzitet u Beogradu iz Srbije, Tallinn University iz Estonije, Universita Degli Studi Dell'Aquila iz Italije i Universitat Politecnica De Catalunya iz Španjolske. Ukupan budžet projekta je 296.845,00 €.

Organizatori i domaćini ovog događaja su članovi projektnog tima Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta organizacije i informatike, izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, izv. prof. dr. sc. Goran Hajdin i mr. sc. Lana Škvorc. Uz projektne aktivnosti i rezultate, na završnoj konferenciji će aktivnosti provedene na projektu prezentirati i nastavnici prof. dr. sc. Jasminka Dobša, prof. dr. sc. Markus Schatten, izv. prof. dr. sc. Zlatko Stapić, izv. prof. dr. sc. Goran Hajdin, doc. dr. sc. Igor Tomičić i doc. dr. sc. Boris Tomaš. Cilj ovog događaja je prezentirati tranziciju prema Edu 4.0 u visokom obrazovanju sa naglaskom na moguću suradnju između visokog obrazovanja prema potrebama industrije, razmjenu mišljenja i prikupljanje prijedloga o mogućim načinima promocije i buduće primjene projektnih rezultata u društvu.

Naime, rezultati projekta TEACH4EDU4 project (Joint Creative Classrooms) se mogu, zahvaljujući zajedničkoj i fleksibilnoj implementaciji, primijeniti u drugim visokim učilištima i uključiti partnere iz industrije vezano za trenutne potrebe u edukaciji za tržište rada. Više o projektu pogledajte ovdje.

Agenda događaja:

10:00-10:10 uvodni pozdrav

10:10-10:30 predstavljanje projektnih rezultata (o projektu + koncept JCCa)

10:30-10:45 prezentiranje multiplicirajućih događaja partnerskih institucija (dobre prakse, zaključci, naučene lekcije) Velika Britanija, Slovačka, Srbija, Estonija, Italija, Španjolska

10:45-11:15 predstavljanje provedenih Joint Creative Classrooma (nastavnici)

11:15-11:45 pauza za kavu

11:45-12:15 pozvano predavanje: Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i voditeljica Centra za e-učenje

12:15-13:00 ko-kreacijska radionica

13:00-13:30 Q&A, upitnici

13:30 ručak

Ukoliko se želite prijaviti za sudjelovanje, molimo registrirajte se ovdje do petka, 3. ožujka 2023.