Skip to content Skip to navigation

Održan početni sastanak strateškog projekta - TEACH4EDU4

Objavljeno: 08.12.2020

U utorak, 8. prosinca 2020. na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) održan je početni sastanak međunarodnog strateškog projekta TEACH4EDU4 - Accelerating the transition towards Edu 4.0 in HEIs, a koji FOI koordinira uz suradnji sa šest europskih partnera.

Projekt trajanja 30 mjeseci započeo je u studenome 2020., a financiran je u okviru Erasmus+ programa Europske komisije u ukupnom iznosu od 296.845,00 eura.

Cilj ovog iznimno važnog projekta je unaprijediti visoko obrazovanje u brzorastućem području informacijskih znanosti, a kako bi ono slijedilo moderne inovativne svjetske trendove poučavanja u hibridnim i međunarodnim okruženjima te potrebe industrije 4.0. 
Iako je prvi sastanak morao biti održan online, partneri su uspjeli postići cilj dodatnog međusobnog upoznavanja timova koji će biti uključeni u provedbu te održati početne dogovore vezane uz prve aktivnosti i rezultate, a kako bi zajedno istraživali, poučavali i proveli promjene potrebne za postizanje projektnih ciljeva.

Uz Fakultet organizacije i informatike predvođen izv. prof. dr. sc. Igorom Balabanom kao koordinatorom, na projektu kao partneri sudjeluju vodeća europska sveučilišta u području informatike i srodnih znanosti te edukacijskih znanosti: The Open University iz Ujedinjenog Kraljevstva, Zilinska Univerzita v Ziline iz Slovačke, Univerzitet u Beogradu iz Srbije, Tallinn University iz Estonije, Universita Degli Studi Dell'Aquila iz Italije te Universitat Politecnica de Catalunya iz Španjolska.
Tijekom projekta partneri će raditi na 5 velikih rezultata, a započet će izradom kataloga inovativnih metoda poučavanja i pripadajućih vještina usklađenih s potrebama industrije 4.0 što će koordinirati stručnjaci sa sveučilišta Open Unversity.
Jedan od najvećih očekivanih utjecaja projekta bit će onaj na visokoškolske nastavnike i studente uključenih partnera koji će praktičnim radom u međunarodnim online učionicama osmišljenim u ovom projektu osim domenskog znanja steći i vrijedno i jedinstveno iskustvo rada i učenja u međunarodnim timovima i online okruženju. 

Više informacija o očekivanim rezultatima i uključenim partnerima dostupno je na mrežnim stranicama projekta: https://teach4edu4-project.eu