Skip to content Skip to navigation

Posjet potpredsjednika Vlade RH prof.dr.sc. Branka Grčića FOI-u

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prof.dr.sc. Branko Grčić posjetio je u četvrtak, 03. svibnja o.g., Varaždinsku županiju, Grad Varaždin i Fakultet organizacije i informatike. Ministra Grčića su ispred FOI-a dočekali prof.dr.sc. Vjeran Strahonja, dekan FOI-a, doc.dr.sc. Nina Begičević Ređep, prodekanica za poslovanje FOI-a, a uz njih su bili i saborski zastupnici Mario Habek i Marijan Škvarić te predstavnici lokalne i regionalne vlasti predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Josip Hehet, zamjenica župana mr.sc. Blanka Glavica Ječmenica, zamjenik župana Milan Pavleković, zamjenik gradonačelnika Varaždina mr.sc. Vjeran Radelić.

Na sastanku u Vijećnici FOI-a, dekan Strahonja je predstavio projekt Kampus Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, a isto tako naglasio da je FOI prvi fakultet Sveučilišta u Zagrebu koji je prošao postupke reakreditacije i vanjskog vrednovanja s visokim ocjenama. Na sastanku su prisustvovali i upravitelj Studentskog doma, g. Nenad Milijaš te direktor Tehnološkog parka, mr.sc. Andrija Petrović. Dekan Strahonja je naglasio koliko je važna podrška Varaždinske županije i Grada Varaždina te našeg saborskog zastupnika g. Habeka, koja je u ovom slučaju bezrezervna, a bez koje bi bilo gotovo nemoguće planirati ovakav projekt.

Ministar je tijekom sastanka izrazio podršku Upravi FOI-a, i ostalim partnerima na projektu Sveučilišni Kampus Varaždin koji obuhvaća i Tehnološki park i Studentski Centar, obvezao se da će dati svoju potporu u fazi prijave projekta te naglasio da su upravo razvojni projekti tog tipa garancija povećanja regionalne i nacionalne konkurentnosti Hrvatske.

Protokol posjete potpredsjednika Vlade RH Branka Grčića Varaždinskoj županiji

Fotografije posjeta ministra i predstavnika lokalne i regionalne vlasti Fakultetu.