Skip to content Skip to navigation

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila FOI

Objavljeno: 20.12.2016

U utorak, 13. prosinca 2016. godine, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović uz pratnju svojih savjetnika i članova kabineta, te predstavnika lokalne i regionalne vlasti župana Predraga Štromara, zamjenika župana Alena Kišića i Alana Košića kao i gradonačelnika grada Varaždina Gorana Habuša posjetila je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Predsjednicu RH dočekao je dekan Fakulteta prof. dr. sc. Neven Vrček zajedno sa svojim suradnicima, članovima uprave izv. prof. dr. sc Ninom Begičević Ređep, doc. dr. sc. Renatom Mekovec i doc. dr. sc. Vladimirom Kovšcom. Odmah po dolasku na FOI predsjednica RH se je obratila studentima ističući važnost informacijsko-komunikacijskih znanosti i STEM područja u kojem djeluje Fakultet organizacije i informatike, te istaknula potrebu i želju da što više školovanih mladih ljudi ostvari svoje karijere u Hrvatskoj. Predsjednica je istaknula potrebu za reformom hrvatskog školstva što će se sigurno odraziti i na visoko obrazovanje. Studenti su imali priliku Predsjednici postaviti pitanja koja su bila vezana uz važnost informatičkih znanosti i STEM područja za RH, ali i uz prostorne kapacitete koji su u slučaju FOI-ja nedostatni.

Nakon razgovora sa studentima, predsjednica Republike Hrvatske je održala sastanak s predstavnicima Fakulteta, a na kojem su predstavljene aktivnosti Fakulteta, kao i dosadašnja postignuća.