Skip to content Skip to navigation

Počeo je 5. (Tje)dan karijera – glavni karijerni događaj na FOI-ju

Objavljeno: 05.05.2016

Od ponedjeljka, 2. svibnja, do petka, 6. svibnja 2016. godine, s centralnim događanjem u petak, 6. svibnja, održat će se već peti po redu (Tje)dan karijera. Radi se o glavnom događaju u organizaciji FOI-jevog Centra za podršku studentima i razvoj karijera koji je usmjeren na karijerno promišljanje te povezivanje poslodavaca, institucija, alumnija i studenata, a od ove se godine proširio na cijeli tjedan.

Ovogodišnje izdanje donosi pregršt aktivnosti usmjerenih na karijerno promišljanje i razvitak, i to posebice unutar pozvanih predavanja i radionica koje će od ponedjeljka, 2. svibnja, do četvrtka, 5. svibnja, za studente održati više od 30 poslodavaca iz IT i biznis branše. U četvrtak će se, uz ostala događanja, održati i okrugli stol „Kako visoka učilišta podržavaju razvoj karijera studenata?“.

Petak će donijeti presjek tjednih događanja, a program će početi u 10:00 pozdravnim govorima, odnosno, službenim otvaranjem 5. (Tje)dna karijera, nakon čega će se održati panel diskusija s poslodavcima koja zapravo predstavlja temeljni događaj 5. (Tje)dna karijera. Ove godine na glavnom panelu sudjelovat će Gordana Kovačević, predsjednica Uprave u tvrtki Ericsson Nikola Tesla, Damjan Mravunac, CMO u CROteamu, Hrvoje Prpić, CEO u Trilleniumu, Damir Sabol, CEO u Photomathu, i Alan Sumina, suosnivač Nanobita, a raspravu će moderirati Matija Kopić, osnivač i CEO u Farmeronu.

Nakon diskusije poslodavci će se „po brzom postupku“, odnosno, „pitch prezentacijama“ predstaviti prisutnim studentima i studenticama, a oni će se morati snaći u ulozi žirija. Nakon okrijepe, nekadašnji FOI-jevci i FOI-jevke, odnosno alumniji, zajedno sa studentima će unutar FOI parlaonice prodiskutirati neke od gorućih tema vezanih uz karijere, poslovanje, IT i biznis industriju te prelazak sa studija na posao. Zatim će prisutni poslodavci imati još jednu priliku da impresioniraju prisutne studente, i to putem dijela agende Techshowcase & Employer Hangout unutar kojeg će izložiti neke od svojih tehnologija i inovacija, a to će ujedno biti i prilika za sve prisutne, a posebice za poslodavce i studente, da se umreže i druže u neformalnoj atmosferi.

Ovogodišnji (Tje)dan karijera organiziran u obliku znanstveno-stručnog kolokvija sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., u okviru projekta Razvoj modela za pružanje podrške studentima u ranom razvoju karijera. Navedeni projekt traje 15 mjeseci, od 30. lipnja 2015. do 30. rujna 2016. godine, a proračun iznosi 260.924,70 kn (Udio Europske Unije u financiranju je 100%).

Posebno pozivamo sve zainteresirane studente i studentice da prouče program po danima i požure s prijavama za predavanja/radionice na kojima žele sudjelovati.

PRIJAVE STUDENATA:

Sva pozvana predavanja su inkorporirana unutar kolegija. Na nekima ćete sudjelovati u okviru redovne nastave, a ukoliko se želite prijaviti i za predavanja/radionice u sklopu ostalih kolegija - učinite to što prije, jer broj mjesta je ograničen! U dogovoru s nastavnicima, potrudit ćemo se izaći vam u susret i opravdati izostanke s kolegija koji se poklapaju s predavanjima/radionicama koje vas zanimaju, no samo ukoliko taj kolegij već i sam nema predviđeno predavanje/radionicu za taj termin, na kojem se očekuje da ćete sudjelovati.

Detaljan program nađite na službenoj stranici te na Facebook eventu.

Vidimo se!