Skip to content Skip to navigation

Otvorene prijave za ljetnu školu „Software for Science 2018“ u Amsterdamu

Objavljeno: 11.01.2018

Partnersko sveučilište iz Amsterdama Hogeschool van Amsterdam (HvA) organizira dvotjednu ljetnu školu „Software for Science“ u razdoblju od 2. do 13. srpnja 2018. godine.

Glavni cilj škole je učenje o korištenju softwera i hardwera u znanstvenim eksperimentima.  Ciljna skupina su studenti sa završenim preddiplomskim ili diplomskim studijem zainteresirani za područje znanstvenih eksperimenata i računalnih alata.

Po završetku ljetne škole studenti dobivaju certifikat i ostvaruju 4 ECTS boda. Pristojba za prisustvovanje/školarina iznosi 800.00 €.

Tijekom ovog tečaja studenti će biti dio radnog tima na zadatku za CERN ili ASTRON, na kojem će razviti aplikacije za znanost zajedno sa svojim članovima tima i uz pomoć predavača.

Studenti će moći pohađati radionice s računalnim alatima, posjetiti tvrtke Nikhef i Astron i druge aktivnosti tokom slobodnog vremena (biciklističke ture, BBQ).

Više informacija o ljetnoj školi dostupno je na LINKU.

Uz ljetnu školu “Software for Science“ HvA nudi još 11 ljetnih škola u različitim područjima. Studenti FOI-ja mogu se prijaviti na svaku od njih. Više informacija o ostalim ljetnim školama možete pronaći OVDJE.

Ukoliko ste zainteresirani za jednu od ljetnih škola u Amsterdamu možete se javiti Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja - mailom na international@foi.hr ili osobno na FOI 1, 1. kat, kabinet 56.