Skip to content Skip to navigation

Održane promocije sveučilišnih prvostupnika i magistara ekonomije te stručnih prvostupnika poslovne informatike

Objavljeno: 17.01.2017

U petak, 13. siječnja 2017. u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održana je 6. promocija prvostupnika ekonomije (109 promovenata) i 5. promocija sveučilišnih magistara ekonomije (68 promovenata), dok je u subotu, 14. siječnja 2017. godine održana 7. promocija stručnih prvostupnika poslovne informatike (102 promovenata) stručnog preddiplomskog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP). 

Ekonomika poduzetništva je studijski smjer koji se već 10 godina izvodi na FOI-ju, u početku, u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim fakultetom, a posljednje tri godine FOI taj studijski smjer izvodi samostalno. Sveučilišni studij Ekonomika poduzetništva (EP) izvodi se u području društvenih znanosti, polje ekonomija. Cilj studija je upoznati studente s novim ekonomskim i informatičkim spoznajama, konceptima i poslovnim modelima poduzetništva koje je utemeljeno na znanju i stvaralaštvu. Preddiplomski stručni studij PITUP se osim Varaždina izvodi i u Križevcima, Zaboku i Sisku, a 15 godina iskustva u izvođenju ovog studijskog programa dovoljan su i opravdan dokaz njegove neosporne kvalitete.

Dekan Fakulteta prof. dr. sc. Neven Vrček je u obraćanju promoventima, ali i njihovim gostima istaknuo važnost obrazovanja kao i činjenicu da jedino obrazovanje može pomoći u gospodarskom napretku zemlje. Prof. dr. sc. Neven Vrček između ostalog istaknuo je i važnost društvenih vrijednosti te potrebu daljnjeg povezivanja i umreženosti što je danas korištenjem suvremene tehnologije znatno olakšano.