Skip to content Skip to navigation

Održan kick-off sastanak projekta EDUBOTS

Objavljeno: 22.01.2020

U srijedu, 15. siječnja 2020. godine održan je kick-off sastanak Erasmus+ projekta Best practices of pedagogical chatbots in higher education – EDUBOTS.

Na sastanku se okupio projektni konzorcij s ciljem definiranja detaljnog radnog plana, a na njemu su sudjelovali doc. dr. sc. Dijana Plantak Vukovac, voditeljica projekta na FOI-ju, i doc. dr. sc. Goran Hajdin, član projektnog tima.

Ovaj je projekt započeo 1. studenog 2019. godine te će trajati dvije godine, a njegov je cilj uvesti chatbotove u visoko obrazovanje s ciljem unaprjeđenja studentskog iskustva. Chatbotovi su danas veoma rasprostranjeni te se mogu koristiti u razne svrhe, no unatoč njihovim prednostima, rijetko se koriste u visokom obrazovanju. Ovaj se projekt bavi tim problemom te će se u prvoj godini provođenja razviti smjernice za uvođenje chatbotova u visoko obrazovanje, a tijekom druge godine provedbe partneri će testirati chatbotove Differ i Hubert, a koje su prethodno razvili partneri u projektu. Očekuje se da će projekt pridonijeti jednostavnijoj integraciji studenata prve godine u fakultetsko okruženje te da će olakšati interakciju između nastavnika i studenata.

Voditelj projekta je tvrtka EdTech Foundry iz Norveške, a FOI je jedan od partnera uz Anna & Hubert Labs AB iz Švedske, Sveučilište u Leedsu iz Ujedinjenog kraljevstva, Tehničko sveučilište Riga iz Latvije, istraživački centar RISE iz Cipra i Sveučilište u Granadi iz Španjolske.