Skip to content Skip to navigation

Obilježena 51. obljetnica FOI-a

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu Svečanom sjednicom je obilježio 51. godišnjicu postojanja.

Svečana sjednica Fakulteta organizacije i informatike, s prigodnim umjetničkim programom održana je na Fakultetu organizacije i informatike, Pavlinska 2, Varaždin. 

Uz mnogobrojne uvažene goste, dekane i prodekane mnogih fakulteta, članove HAZU-a i ostale, Sjednici su nazočili i prof.dr.sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu, gospodin Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije i gospodin Goran Habuš, gradonačelnik grada Varaždina.

Uz prigodan govor i osvrt na 51 godinu djelovanja Fakulteta dekana prof.dr.sc. Vjerana Strahonje, dodijeljene su pohvale studentima, priznanja nastavnicima, suradnicima i nenastavnom osoblju, te povelje i priznanja zaslužnim institucijama i poduzećima.

Posebno bi istaknuli Nagradu za životno djelo koju je primio prof.dr.sc. Tihomir Hunjak, jer je svojim dugogodišnjim radom i djelom dao izuzetan doprinos u djelovanju Fakulteta i promicanju njegova položaja i ugleda u zemlji i inozemstvu. Nagradu za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu primio je izv.prof.dr.sc. Kornelije Rabuzin , a Nagradu za uspješnog mladog znanstvenika dr.sc. Tihomir Orehovački.

Povelja „Prijatelj Fakulteta organizacije i informatike“ dodijeljena je prof.dr.sc. Oliveru Moravčiku, dekanu Fakulteta materijalnih znanosti i tehnologije u Trnavi, Slovačkog tehnološkog sveučilišta. Profesor Moravčik svojim nesebičnim angažmanom i suradnjom pomaže u međunarodnoj afirmaciji Fakulteta, kao i njegovom razvoju kao istraživačke institucije.

Tijekom svečane sjednice nagrađeni su i studenti FOI-a, i to u nekoliko kategorija: za uspjeh tijekom studija, dobitnici rektorove nagrade, za trud i izvornost u radu, za rezultate postignute na informatičkim natjecanjima, volonterske i humanitarne aktivnosti, te doprinos prepoznatljivosti Fakulteta. Ukupno je nagrađeno gotovo 50 studenata.