Skip to content Skip to navigation

Obilježena 40. godišnjica utemeljenja Fakulteta organizacije i informatike

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu proslavio je u četvrtak 18. prosinca 2014. u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin 52. godišnjicu postojanja i 40. godišnjicu osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.

Svečana sjednica Fakultetskog vijeća započela je u 11 sati u Koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin pozdravnim govorom dekana Fakulteta, prof.dr.sc. Vjerana Strahonje i visokih uzvanika – prorektora za poslovanje Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Tonćija Lazibata, zamjenika župana Varaždinske županije gospodina Alena Kišića i gradonačelnika Grada Varaždina gospodina Gorana Habuša. Dekan Fakulteta predstavio je aktivnosti i uspjehe Fakulteta u prošloj godini, kao i planove za budućnost (Kampus Varaždin, novi dio Studentskog doma i nova zgrada Tehnološkog parka Varaždin) koji bi mogli znatno poboljšati standard studentskog života u Varaždinu i prilike za kasnije zapošljavanje te privući nove generacije FOI studenata.

Nakon uvodnih govora i prezentacije dodijeljene su Dekanove nagrade i priznanja studentima, nagrade i zahvale nastavnom i nenastavnom osoblju, te zahvale zaslužnim školama i poduzećima. Nagradu za životno djelo dobio je prof.dr.sc. Željko Hutinski, a nagradu za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu doc.dr.sc. Markus Schatten. Najbolji mladi znanstvenici su dr.sc. Zlatko Stapić i dr.sc. Bojan Žugec, dok je najuspješniji mentor studentima bio asistent Boris Tomaš, mag. inf. Nagrade za zalaganje i doprinos nenastavnog osoblja dobili su Darko Grabar, mag.inf. i gospođa Biserka Sigurnjak. Asistent Nikola Kadoić primio je nagradu za doprinos društvu i volontiranje.

Prošla akademska godina bila je izuzetno uspješna te su mnogi studenti postizali sjajne rezultate na raznim natjecanjima u programiranju (tzv. hackatonima) i rješavanju poslovnih slučajeva, kako u zemlji tako i u inozemstvu, uključivali se u različite volonterske i fakultetske aktivnosti i promociju Fakulteta, te bili uspješni u vrhunskom sportu. Nagrade i priznanja primilo je čak 110 studenata što je najveći broj dosada. Veliki broj nagrađenih studenata potvrđuje kvalitetu studenata Fakulteta organizacije i informatike.