Skip to content Skip to navigation

Dan Fakulteta organizacije i informatike

Objavljeno: 19.12.2016

U petak, 16. prosinca 2016. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin svečano obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Fakultet obilježava 54. godišnjicu postojanja kao visokoškolska institucija i 42. godišnjicu djelovanja kao Fakultet organizacije i informatike. 

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu proslavit će točno 18. prosinca 54. godišnjicu postojanja i 42. godišnjicu osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.

Svečana sjednica Fakultetskog vijeća započela je u 12 sati u Koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin pozdravnim govorom dekana Fakulteta, prof.dr.sc. Nevena Vrčeka i visokih uzvanika – prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof.dr.sc. Ivana Čuković-Bagić, župana Varaždinske županije gospodina Predraga Štromara i gradonačelnika Grada Varaždina gospodina Gorana Habuša. Dekan Fakulteta predstavio je aktivnosti i uspjehe Fakulteta u prošloj godini, kao i planove za budućnost.

Nakon uvodnih govora i prezentacije dodijeljene su Dekanove nagrade i priznanja studentima, nagrade i zahvale nastavnom i nenastavnom osoblju, te zahvale zaslužnim školama. Nagradu za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu dobio je doc.dr.sc. Igor Balaban. Nagradu za zalaganje i doprinos nenastavnog osoblja dobio je Danijel Dadović, voditelj Centra za podršku studentima i razvoj karijera. Izv.prof.dr.sc. Sandra Lovrenčić i doc.dr.sc. Mario Konecki primili su nagrade za doprinos društvu i volontiranje. Povelju „Prijatelj FOI-ja“, koja se dodjeljuje suradnicima Fakulteta koji svojim nesebičnim angažmanom i suradnjom pomažu u međunarodnoj afirmaciji Fakulteta, kao i njegovom razvoju kao istraživačke institucije, ove godine je dobio prof.dr.sc. Ivica Crnković koji je jedan od vodećih znanstvenika u području programskog inženjerstva i voditelj odjela za programsko inženjerstvo. Posebne Dekanove Zahvalnice dodijeljene su prof.dr.sc. Diani Šimić te Akademskom pjevačkom zboru Fakulteta organizacije i informatike i voditelju zbora doc.dr.sc. Ivanu Malbašiću za predan rad i postignute rezultate.

Dekanovu nagradu je za uspjeh u studiranju u 2015./16. primilo 13-ero studenata, dok je za postignute rezultate, doprinos prepoznatljivosti i ugledu Fakulteta organizacije i informatike nagrađeno 17-ero studenata.

Ove godine je po prvi puta događanje je bilo popraćeno glazbenim programom Akademskog zbora fakulteta organizacije i informatike.