Skip to content Skip to navigation

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša u Varaždinu

Objavljeno: 07.06.2021
Svjetski dan zaštite okoliša grafika

Geotehnički fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet i Fakultet organizacije i informatike, fakulteti Sveučilišta u Zagrebu koji svoja sjedišta ili studijske programe imaju u Varaždinu, ove godine zajednički obilježavaju Svjetski dan zaštite okoliša, koji se u svijetu obilježava 5. lipnja još od 1974. godine.

Događaj će se održati 14. lipnja (ponedjeljak) od 10 do 18h u Šetalištu Ivana Pavla II u Varaždinu, a ovim će povodom studenti i njihovi nastavnici sa sva tri fakulteta predstaviti svoja istraživanja, odnosno ulogu pojedinca u zaštiti okoliša. Događaj je namijenjen svim uzrastima, naročito za djecu i mlade kako bi se kroz edukativne sadržaje, interaktivne kvizove i eksperimente upoznali sa zaštitom okoliša. Osim toga, ovo je ujedno i prilika maturantima da pobliže upoznaju navedene fakultete i odluče nastaviti obrazovanje u Varaždinu.

Kroz eksperimente, makete i promotivne materijale predstavit će se tehnologije pročišćavanja zraka i voda, zaštite tla, ponovne uporabe različitih vrsta otpada te primjena informacijskih tehnologija u zaštiti okoliša. Održat će se i interaktivne eko pitalice u kojima je moguće osvojiti i nagrade, a moći ćete se odmoriti na dekicama posebno izrađenima za ovu priliku. 

Posjetite Facebook događaj Svjetskog dana zaštite okoliša (link https://bit.ly/3wP8LRj ) za više detaljnih informacija. Ako planirate grupni posjet, molim Vas da se zbog epidemioloških razloga najavite na e-mail: promo@gfv.unizg.hr, kako bi osigurali poštivanje propisanih epidemioloških mjera.