Skip to content Skip to navigation

Nikad veći interes za FOI: četiri kandidata na jedno upisno mjesto, za stručni studij njih čak 12

Nikad veći interes kandidata za upis na prijediplomske studijske programe zabilježen je na FOI-ju u ljetnom roku, a samo prvog dana na studije se upisalo više od 400 brucoša. Za jedno upisno mjesto na FOI-ju interes iskazuje gotovo četvero kandidata, a za stručni studij taj omjer je daleko veći – čak 12 kandidata pretendira upisati studij poslovne informatike!

Najveći interes i dalje bilježe informatički studiji. Za sveučilišni prijediplomski studij Informacijski i poslovni sustavi prijavljenih kandidata bilo je 792 i studij je popunjen na ljetnom roku. Na studiju Ekonomike poduzetništva FOI bilježi izuzetno velik broj kandidata koji je ovaj studij označio kao svoj prvi izbor, a ekonomiju u Varaždinu želi studirati više od 470 kandidata!

Rekordan je interes maturanata ove godine ponovno zabilježen na stručnom trogodišnjem studiju Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja, za koji se ove godine prijavilo čak 965 kandidata, i to samo u Varaždinu! Studij u Varaždinu upisalo je tek 80 najboljih kandidata, a najveća novost je da ovaj studij od jeseni FOI započinje izvoditi i u Zagrebu (u prostorijama Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, Svetošimunska cesta 23). Studij ITDP kandidati mogu u Zagrebu i Sisku upisivati isključivo u izvanrednom statusu, a u Varaždinu redovno i izvanredno.

Izuzetno smo zadovoljni interesom, koji iz godine u godinu sve više raste. Hrvatska ima negativne demografske trendove, konkurencija sveučilišnih programa je sve veća, no kandidati prepoznaju našu kvalitetu, tradiciju i suvremeni pristup poučavanju pa je samim time atraktivnost naših studija sve veća!

Zahvaljujemo svim kandidatima koji su prepoznali naše kvalitete, sve što smo proteklih godina ulagali u modernizaciju studija, nastavnih procesa i prostornih kapaciteta i što su odabrali FOI za nastavak svog školovanja. Potreba za stručnim kadrovima koje mi obrazujemo na FOI-ju raste svake godine, stoga ćemo i dalje raditi na poboljšanju kvalitete naših studija, osluškivati potrebe brzorastućeg IT tržišta i povezivati se s poslodavcima koji našim studentima mogu pružiti što bolje uvjete za rani razvoj karijere.

Na FOI-ju su upisi na ljetnom roku započeli u četvrtak, 20. srpnja i završili u ponedjeljak, 24. srpnja 2023. Odvijaju se isključivo online putem aplikacije FOI UPISI (upisi.foi.hr), uz olakšan proces plaćanja troškova studija putem aplikacije FOI PAY (pay.foi.hr). FOI je tijekom upisa osigurao i online podršku putem videokonferencijskog sustava BBB kojeg koristi i u nastavi, a pružali su ju svakog dana studenti viših godina studija. Broj slobodnih mjesta za upis na jesenskom roku poznat je svim kandidatima u sustavu Postani student nakon ljetnog roka, a od jeseni će na FOI-ju u sva tri grada u kojima se izvodi nastava (Varaždin, Zagreb i Sisak) studirati oko 600 brucoša.