Skip to content Skip to navigation

Natječaj za studente za sudjelovanje u Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu (BIP) u Amsterdamu

Otvoren je natječaj za prijavu na Erasmus+ kombinirani (blended) intenzivni program (BIP) pod nazivom „IOT FOR HUMANITY“  kojeg organizira Amsterdam University of Applied Sciences iz Nizozemske. U programu može sudjelovati do 10 studenata/studentica FOI-ja i jedan nastavnik/ca, a program će se održavati u studenom i prosincu 2024. godine. Rok za prijavu je 11. lipnja 2024. godine.

Pozivamo studentice, studente te nastavnike FOI-ja da se prijave na Erasmus+ kombinirani intenzivni program (BIP) pod nazivom „IOT FOR HUMANITY“ kojeg organizira partnersko sveučilište iz Nizozemske -  Amsterdam University of Applied Sciences. Tema programa su održive i uključive inovacije.

Program se održava kao kombinacija:

  • on-line nastave: od 11. studenog do 12. prosinca - 4 tjedana, uz  online nastavu 2 puta tjedno po dva sata počevši od 20 sati navečer i

  • on-site predavanja i vježbi: od 17. do 23. studenoga do - 7 dana, na Visokoj školi primijenjenih znanosti u Amsterdamu, Nizozemska.

Program nosi 5 ECTS bodova, koji će nakon uspješnog završetka studentima biti upisani u ISVU kao dodatni ECTS bodovi. Više informacija o sadržaju i organizaciji programa bit će dostupno kasnije.

Za sve studente koji su zainteresirani za ovaj program, raspisan je

 

NATJEČAJ

za kombinirani intenzivni program “ IOT FOR HUMANITY“

Postupak prijave:

  • Zainteresirani studenti prvo ispunjavaju online formu – Google obrazac, u kojem navode svoje osobne podatke.

  • Nakon ispunjene online forme, na email international@foi.unizg.hr studenti obavezno dostavljaju: 1) prijepis ocjena (ako ste student diplomske razine, potrebno je dostaviti prijepis s obje razine studija), 2) životopis te 3) motivacijsko pismo (na engleskom jeziku, do 400 riječi).  

Kriterij za odabir će biti motivacija obrazložena kroz prijavu i intervju, ponderirani prosjek ocjena i poznavanje engleskog jezika. Kriteriji za rangiranje studenata prijavljenih na Erasmus+ BIP objavljeni su ovdje.

Rok za popunjavanje obrasca i slanje popratne prijavne dokumentacije je utorak, 11. lipnja 2024. do 12 sati. Prijavljene studente ćemo pravovremeno, nakon zatvaranja prijava, obavijestiti o terminima održavanja usmenih intervjua. 

Odabrane studente FOI će prijaviti na Natječaj za Erasmus+ kombinirane intenzivne programe koje je raspisalo Sveučilište u Zagrebu kako bi ostvarili pravo na financijsku potporu za fizički dio programa (za studente to je iznos od 79 EUR/dnevno, putne troškove te postoji mogućnost za ostvarivanje i dodatne financijske potpore). Studenti imaju obvezu iz dodijeljene financijske potpore pokriti troškove puta i smještaja, eventualne zajedničke troškove (zajednička večera, izlet i sl. - točan iznos i vrsta će se odrediti naknadno nakon konzultacija s domaćinima). Također, ostale eventualne troškove studenti snose sami (džeparac, kava itd.). Odluku o dodjeli Erasmus+ sredstava donosi Sveučilište u Zagrebu, a nakon odluke o dodjeli, studenti će biti prijavljeni i na sam kombinirani intenzivni program.  Predviđen je smještaj u četvero šestero-krevetnim sobama u hostelu u Amsterdamu. 

Zainteresirane nastavnike molimo da se jave direktno Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja.

Za dodatne informacije možete se obratiti u Ured za međunarodnu suradnju, na email international@foi.unizg.hr (FOI 1, I. kat, kabinet 41).

Napomena: S obzirom na kratke rokove i propisani selekcijski proces, molimo da se na Natječaj jave samo studenti koji su stvarno zainteresirani i koji će, ako budu odabrani, sigurno sudjelovati u programu.