Skip to content Skip to navigation

Natječaj za stipendije za stručnu praksu u Japanu

Objavljeno: 15.11.2019

U tijeku je natječaj za program Vulcanus in Japan preko kojeg hrvatski studenti imaju priliku odraditi jednogodišnju stručnu praksu u japanskim tvrtkama tijekom ak. godine 2020./21. Rok za prijavu je 20. siječnja 2020.

Vulcanus in Japan je program suradnje između Europske komisije i Japanske vlade koji je usmjeren na stipendiranje studenata prirodnih i tehničkih znanosti sa sveučilišta zemalja EU. Ovaj jednogodišnji program uključuje četiri mjeseca intenzivnog učenja japanskog jezika i osam mjeseci stažiranja u jednoj od japanskih multinacionalnih kompanija.

Osnovni cilj programa je upoznati studente sa širokim spektrom naprednih tehnologija korištenih u nekoj od vodećih japanskih tvrtki, naučiti japanski jezik, razumjeti japansku kulturu te ponuditi studentima jedinstvenu priliku kontakta s japanskim tvrtkama i ljudima.

Za stipendiranje se mogu prijaviti studenti koji su u trenutku prijave barem na 4. godini studija (na FOI-ju prva godina diplomskog studija informatike) te doktorski studenti.

Program se odnosi na razdoblje od 1. rujna 2020. do 31. kolovoza 2021.

Više informacija o programu, kao I natječaj možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu: 20. siječnja 2020. godine.

 

Kontakt za informacije i pomoć oko prijave:

Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja

FOI 1, 1. kat, kabinet 56

international@foi.hr