Skip to content Skip to navigation

Najava završne konferencije projekta EDUBOTS

Objavljeno: 11.01.2022

Pozivamo vas da se 18. siječnja pridružite završnoj konferenciji Erasmus+ projekta EDUBOTS na kojoj će se predstaviti rezultati projekta i iskustva korištenja chatbotova u visokom obrazovanju.

S krajem siječnja 2022. godine završava projekt Best practices of pedagogical chatbots in higher education – EDUBOTS u kojem je Fakultet organizacije i informatike sudjelovao kao partner pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Dijane Plantak Vukovac. Ovaj projekt trajao je nešto više od dvije godine te su u njemu sudjelovala četiri akademska partnera i jedna tvrtka. Kroz dvije godine projekta četiri akademska partnera iz Hrvatske, Španjolske, Ujedinjenog Kraljevstva i Cipra provela su četiri ciklusa pilotiranja dva različita chatbota u okviru svojih predmeta. Iskustvo svakog partnera se pokazalo različitim te je dalo veoma zanimljiv pogled na to kako kultura, sredina i uvjeti utječu na prihvaćanje i korištenje chatbotova u viskom obrazovanju.

Online konferencija će se održati 18. siječnja 2022. godine u vremenu od 13:00 do 16:00 sati te se potrebno registrirati putem ove poveznice. Na konferenciji će svaki od partnera predstaviti svoja iskustva u provdođenju projekta te rezultate. Jezik konferencije je engleski.

Uz konferenciju, jedan od rezultata projekta je i cMOOC kroz koji svi zainteresirani mogu saznati više o projektu i njegovim rezultatima. cMOOC na jednostavan način sudionika ukratko upoznaje s chatbotovima i njihovim razvojem te zatim objašnjava projekt i daje pregled navažnijih rezultata projekta. cMOOC-u se može pristupiti putem ove poveznice.

Više informacija o projektu dostupno je službenoj stranici projekta.