Skip to content Skip to navigation

Na FOI-ju održana radionica "Značaj bibliometrijskih analiza u kvantitativnom vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti" u okviru internog projekta Time 4 Science

Objavljeno: 19.01.2018

U utorak, 16.01.2018. na Fakultetu organizacije i informatike održana je radionica "Značaj bibliometrijskih analiza u kvantitativnom vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti" pod vodstvom više knjižničarke Goranke Mitrović uz pomoć Sanele Karabašić. 

Na radionici se govorilo o vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti znanstvenika hrvatske akademske zajednice kroz metrike znanstvene produktivnosti i bibliometrijske  pokazatelje, o izvorima znanstvenih informacija kao i o relevantnim sekundarnim izvorima  informacija -bibliografskim i citatnim bazama podataka.Polaznici su se kroz praktični rad upoznali s mogućnostima nekoliko baza podataka.

Time 4 Science ima za cilj organiziranje niza pozvanih znanstvenih predavanja i radionica eminentnih istraživača iz Hrvatske i svijeta. Predavanja su primarno namijenjena znanstvenicima i nastavnicima FOI-ja, zainteresiranim suradnicima i doktorskim studentima, ali i svima zainteresiranima za teme koje u sebi imaju istraživački i znanstveni potencijal. Također, kroz odabir tema i predavača ideja je podupirati diseminaciju znanstvenih istraživanja Laboratorija i Centara koji djeluju na Fakultetu organizacije i informatike.

Ukoliko imate teme ili predavače koje želite slušati, svakako nam se javite s prijedlozima.

Kontakt osobe:

Doc. dr. sc. Irena Kedmenec (irena.kedmenec@foi.hr) i doc. dr. sc. Dijana Oreški (dijana.oreski@foi.hr), suvoditeljice projekta