Skip to content Skip to navigation

Na FOI-ju održan 8th Student's Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context

Objavljeno: 21.06.2018

Simpozij je bio namijenjen nastavnicima, studentima te svim zainteresiranim pojedincima koji su željeli steći nova znanja, kompetencije, a isto tako dobiti priliku za umrežavanje u međunarodne timove. 

Partneri na ovogodišnjem simpoziju bila su Sveučilišta iz SAD-a (Carlow University, Pittsburgh, Pennsylvania, DePaul University, Chicago, Illinois, University of Illinois at Chicago, Illinois, University of South Carolina, Columbia, South Carolina, University of Central Florida, Orlando, Florida) te Fakultet organizacije i informatike kao domaćin.

Od 15. do 17. lipnja 2018. profesori i studenti sa američkih sveučilišta imali su prilike pobliže upoznati Varaždin i okolicu. Između ostalog posjetili su dvorac Trakošćan i Ekomuzej čipke i čipkarstva u Lepoglavi, te proveli jedan dan u Termama Sveti Martin.

U ponedjeljak, 18. lipnja 2018. godine tijekom svečanog otvorenja, gosti sa američkih sveučilišta i nastavnici FOI-ja održali su kratke i zanimljive prezentacije. Idućeg dana gosti su imali prilike posjetiti Tehnološki park Varaždin te Dječji vrtić Varaždin.

U srijedu, 20. lipnja 2018. predstavnicima američkih sveučilišta predstavili su se Studentski zbor FOI-ja i Centar za volontiranje i humanitarni rad FOI.

U nastavku tjedna, profesore i studente sa američkih sveučilišta očekuje posjet Plitvičkim jezerima i Dalmaciji.

Drugi dio Simpozija se planira na jesen u SAD-u i online tijekom studentske poster sekcije u rujnu ove godine.

Zanimljivo je da je jedna od inicijatorica Simpozija prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja RH, koja je bila članica inicijalnog tima prije 9 godina.
 

Zahvaljujemo svima velikoj pomoći i potpori. Veselimo se nastavku suradnje.