Skip to content Skip to navigation

Konferencija CECIIS 2022 u Dubrovniku - produljen rok za predaju radova

Zadovoljstvo nam je najaviti da će se 33. izdanje Međunarodne konferencije "Central European Conference on Information and Intelligent Systems" - CECIIS 2022 održati u Dubrovniku od 21. do 23. rujna 2022. godine. Glavna tema konferencije CECIIS 2022 je 'Smart Industry in post Covid-19 society'. 

O temi 'pametne industrije' raspravljalo se na prošlogodišnjem izdanju konferencije CECIIS 2021, na kojoj je prepoznata potreba za daljnjim istraživanjem u ovom području. Suvremeno društvo suočava se s brojnim izazovima koji otežavaju njegov daljnju razvoj. S jedne strane svjedočimo golemom znanstvenom napretku, no s druge strane suočavamo se s preprekama i ograničenjima za postizanje održive budućnosti. Neki od globalnih izazova uključuju klimatske promjene, iscrpljivanje prirodnih resursa i pogoršanu kvalitetu zraka i vode.

Istodobno, lokalni izazovi s kojima se suočavamo postaju važni za raspodjelu ekonomske moći u budućem svijetu. Kriza povezana s pandemijom Covid-19 pokazala je da zapadno gospodarstvo uvelike ovisi o proizvodnji u istočnoj Aziji i globalnoj logistici. Desetljeća deindustrijalizacije, outsourcinga i slične poslovne logike sada su pokazale da mnoge zemlje ne mogu izdržati niti jedan ozbiljan test poput ovog. Zato se paradigma počela mijenjati i sljedećih nekoliko desetljeća mogla bi vratiti industriju i proizvodnju u zapadnu sferu. To će biti industrija koja se temelji na modernim tehnologijama i konceptu pametne industrije, što će uključivati ​​intenzivnu upotrebu umjetne inteligencije, robotike, kao i nove poslovne modele.

Suočeni smo s novim industrijskim i društvenim promjenama koje će koherentno dovesti do nove industrijske revolucije. Ovaj proces neće biti lak i postoji mnogo otvorenih pitanja.

CECIIS 2022 bavit će se nekima od njih, stoga pozivamo autore da svojim istraživanjem doprinesu ovoj uzbudljivoj temi. Rok za predaju radova produljen do 19. svibnja 2022.

Više detalja potražite ovdje.