Skip to content Skip to navigation

Javna tribina - 30 godina Erasmus programa

Objavljeno: 03.05.2017

Varaždinska županija, u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike, organizira javnu tribinu posvećenu 30.-toj godišnjici Erasmus programa, koja se održava u sklopu obilježavanja Europskog tjedna. Tribina će se održati u petak, 5. svibnja 2017. godine u 12 sati, u zgradi FOI-ja, Pavlinska 2, Dvorana 1.

Naime, tijekom tri desetljeća, Program se pokazao izuzetno uspješnim i omogućio je brojnim učenicima, studentima, profesorima, nastavnom osoblju i volonterima studiranje, osposobljavanje, praksu, rad ili volontiranje u inozemstvu. Kako bi obilježila godišnjicu Programa, ali i pokazala pozitivne strane sudjelovanja u Programu, Europska komisija odlučila je tijekom 2017. godine organizirati događaje  na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

Kakvu korist za pojedinca i društvo nudi Erasmus + program? Kakva je situacija u Republici Hrvatskoj, a kakva u Varaždinskoj županiji, što se tiče sudjelovanja u Programu? Kakva su iskustva obrazovnih institucija?  – samo su neka od pitanja na koja će sudionici imati priliku čuti odgovore. Osim toga, sudionici će čuti i osobna iskustva sudionika Programa.

Stoga vas pozivamo da nam se pridružite 5. svibnja, u zgradi FOI-ja, Pavlinska 2, Dvorana I, 2. kat u 12.00 sati. Panelisti tribine biti će predstavnici FOI-ja, županijskog upravnog odjela nadležnog za prosvjetu, predstavnici obrazovnih institucija, te učenici i studenti.

Program tribine