Skip to content Skip to navigation

Gostujuće predavanje: Ante Lučić, serijski poduzetnik i konzultant iz Zagreba

Objavljeno: 16.05.2023

Na kolegiju Menadžment, na drugoj godini stručnog prijediplomkog studija Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP) u utorak 23. svibnja u 14:15 sati pozvano predavanje održat će gost predavač, Ante Lučić, serijski poduzetnik i konzultant iz Zagreba. Predavanje će biti održano u dvorani 3 (FOI 1), a dobrodošli su svi zainteresirani studenti i djelatnici Fakulteta.
 

O PREDAVAČU

Ante Lučić, rođ. 1988. godine, oženjen i otac troje djece, serijski je poduzetnik i konzultant iz Zagreba. Nakon dugogodišnjeg iskustva života, rada i studiranja u inozemstvu, 2014. vraća se u Hrvatsku i osniva A-Link, tvrtku specijaliziranu za strateško upravljanje ljudskim resursima te karijerno i obrazovno savjetovanje. Nakon završene srednje škole u Siriji, najprije je diplomirao povijest i međunarodne odnose na Jacobs University Bremen, Njemačka, a nakon toga magistrirao pravo i poslovno upravljanje na Bucerius Law School i WHU Otto Beisheim School of Management u Hamburgu, Njemačka. Kao konzultant pomaže stotinama pojedinaca u karijernom i obrazovnom planiranju, dok obrazovne i znanstvene institucije savjetuje u području marketinga, obrazovno-karijerne konkurentnosti i mobilnosti te upravljanja centrima za razvoj karijere. Također je često angažiran kao predavač u području budućnosti rada i obrazovanja te razvoja i upravljanja ljudskim resursima. Tvrtke savjetuje u procesima zapošljavanja, a odnedavno nudi i vlastitu „exANTE metodologiju za tzv. HR dijagnostiku, kojom istovremeno mjeri vrijednost ljudskog i intelektualnog kapitala u organizacijama te pospješuje potencijalna restrukturiranja poslovanja. Lučić je također koautor programa „BENO - praktične nastave poduzetništva za osnovne i srednje škole te pokretač platforme „Cronnect.me kojom spaja hrvatske startup tvrtke s potencijalnim investitorima iz hrvatskog iseljeništva. Odnedavno je s inozemnim partnerima pokrenuo i „The Walnut Fund“, platformu za investiranje u poljoprivredi. Osim poduzetništva, Lučić je radio u Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM), kao konzultant u Svjetskoj banci (World Bank) te je objavio više znanstvenih i stručnih radova. U slobodno vrijeme svira bubnjeve i trubu u sastavu „Robostrop & the CEO“ s kojim je nedavno snimio drugi album, vesla hrvatskim rijekama u kajaku te uživa provodeći vrijeme s obitelji - naročito u prirodi.

O PREDAVANJU

Ex-Factor: Utjecaj vanjskih čimbenika na poslovanje iz perspektive ljudskog kapitala

Na poslovanje svake organizacije utječe pregršt vanjskih čimbenika. Najčešće ih ne možemo kontrolirati niti spriječiti, no njihov utjecaj uvijek možemo osvijestiti, procijeniti dinamiku u različitim scenarijima te u odnosu na njih strateški pozicionirati organizacijske procese. Budući da ne postoje dvije u potpunosti identične organizacije, različiti vanjski čimbenici na organizacije utječu na različite načine. Strateškim i proaktivnim pozicioniranjem ne samo da možemo zaštiti ljudski kapital, već krizne situacije možemo iskoristiti kao katalizator rasta. U predavanju ćemo razmotriti kako se organizacije mogu prilagoditi, naučiti i napredovati koristeći vanjske čimbenike kao sredstvo za poticanje inovativnosti, otpornosti i unapređenje ukupne organizacijske učinkovitosti.