Skip to content Skip to navigation

Studijski posjet izv. prof. dr. sc. Kuntal Bhattacharyya iz Indiana State University Scott College of Business Fakultetu organizacije i informatike

Izvanredni profesor dr. sc. Kuntal Bhattacharyya s Indiana State University Scott College of Business nedavno je završio obiman studijski posjet Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu organizacije i informatike (SUZG FOI) u sklopu bilateralnog sporazuma između Indiana State University i Sveučilišta u Zagrebu.

Raspored posjete bio je ispunjen informativnim angažmanima koji su poticali akademsku i kulturnu razmjenu između dviju institucija, a uključivao je i sastanke s nastavnicima Fakulteta i djelatnicima stručnih službi, kulturne događaje i posjete istaknutim hrvatskim tvrtkama.

Posjeta je započela sastankom s predstavnicima tvrtke SICK Mobilisis d.o.o., gdje je profesor Bhattacharyya razgovarao s izvršnim direktorom Goranom Kanižajem i istraživao teme vezane uz upravljanje ljudskim resursima s Etelkom Kožar. Nastavno na tu temu, profesor Bhattacharyya je održao predavanje u prostorijama FOI-ja, pružajući vrijedne uvide u kompleksnosti karijera u lancu opskrbe. Pozvano predavanje pod naslovom "Choosing an entry-level supply chain career - a candidate's dilemma, a recruiter's plightodržao je studentima u sklopu kolegija Strategija upravljanja ljudskim potencijalima nositeljica prof. dr. sc. Marine Klačmer Čalopa, prof. dr. sc. Violete Vidaček Hainš i asistentice Karoline Kokot, mag.oec. 

Profesora je ugostila i dekanica FOI-ja, prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa s članovima Uprave što je potaklo i razgovore o potencijalnim budućim istraživačkim suradnjama. Dodatni razgovori s predstavnicima FOI-ja prof. dr. sc. Ninom Begičević Ređep, izv. dr. sc. Vladimirom Kovšcom, prof. dr. sc. Igorom Balabanom te prodekanicom za znanost, projekte i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Martinom Tomičić Furjan i voditeljicom Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja Izabelom Oletić Tušek, univ. spec. pol. dodatno su obogatili suradnički potencijal između dviju institucija. Važno je istaknuti i istraživački sastanak u tvrtki Ducal d.o.o. Calzedonia, koji je naglasio važnost povezanosti akademskog i industrijskog sektora.

Tijekom svog boravka, profesor je otputovao i u Zagreb kako bi posjetio Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, kombinirajući akademske obveze s istraživanjem kulturnih znamenitosti Zagreba. Posjet dvorcu Trakošćan profesoru je omogućio uvid u tek djelić hrvatske baštine, kao i istraživanje varaždinskog Gradskog muzeja i Muzeja anđela.

Cijeli posjet organizirala je prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, uz potporu djelatnika Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja. Velik doprinos organizaciji posjete dale su i asistentice dr. sc. Ivana Đunđek, Karolina Kokot, mag. oec., Ivana Fojs, mag. oec., Antonela Čižmešija, mag. inf., Maja Kućar, mag. psych., te stručna suradnica UMS-a Martina Đuras Sekovanić, mag. oec, kao i studenti Maja Vučković, Franjo Trojko, Lucija Martonko, Jana Kusar i Petra Ljubić.

Ova značajna posjeta, organizirana u sklopu bilateralnog sporazuma između Indiana State University i Sveučilišta u Zagrebu, ne samo da je ojačala akademske veze, već je također postavila temelje za moguće buduće suradnje i istraživačke inicijative!