Skip to content Skip to navigation

Doc. dr. sc. Drago Cmuk održao pozvano predavanje na predmetu Poslovni procesi u organizaciji

Objavljeno: 05.06.2023

U ponedjeljak, 29. svibnja 2023. godine, u sklopu predavanja na predmetu Poslovni procesi u organizaciji, doc. dr. sc. Drago Cmuk održao je pozvano predavanje na temu „5 najvećih izazova industrije“.

Prilikom izlaganja predstavljeni su glavni izazovi s kojima se susreću proizvodne tvrtke u Adriatic regiji te brojne mogućnosti suvremenih digitalnih platformi s naglaskom na upravljanje portfeljem, tehničkoj dokumentaciji, ali i istovremenom inženjerstvu, planiranju i praćenju proizvodnje. Doc. dr. sc. Cmuk prikazao je najbolju praksu na primjeru tvrtki poput Rimac Bugatti, Končar, ali i mnogih drugih, s ciljem da studentice i studente potakne na hrabro koračanje prema industriji 5.0.

Podsjećamo, doc. dr. sc. Drago Cmuk osnivač je i partner u Mazars Digital, vodećoj regionalnoj tvrtki za izradu strategija digitalne transformacije (DX). Mazars, kao međunarodno partnerstvo za savjetovanje u području financija, revizije i tehnologija u poslovanju, djeluje u više od 98 zemalja i jedno je od 5 najvećih u regiji.

Doc. dr. sc. Drago Cmuk pomaže tvrtkama u strateškoj transformaciji i stvaranju konkurentske prednosti korištenjem suvremenih digitalnih platformi i tehnologija. Svoj je međunarodni, dvostruki doktorat obranio u području Elektronike i ICT-a na UniSannio u Italiji i na FER-u u Zagrebu, a stekao je i Executive MBA na poslovnoj školi Cotrugli.  Radio je na FER-u i UniSannio u Italiji, a potom u industriji vodio razvoj, proizvodnju i implementaciju softverskih i hardverskih rješenja u području interneta stvari (IoT). Kroz istaknute projekte u javnom i industrijskom sektoru, doc. dr. sc. Cmuk donosio je inovacije i digitalnu transformaciju tvrtkama, industriji i velikim organizacijama, a danas kontinuirano s timom eksperata savjetuje i vodi desetke vodećih regionalnih tvrtki na njihovom digitalnom putovanju. Docent predaje na Algebrinom eLeadership programu u sklopu mini MBA 4. Industrijska revolucija (IoT i digitalne platforme), a kao predavač gostuje na školama i fakultetima te sudjeluje na brojnim konferencijama.