Skip to content Skip to navigation

Dan informatike u VI. osnovnoj školi u Varaždinu

U četvrtak 12.12.2013. u VI. osnovnoj školi Varaždin održan je 3. dan informatike "Multimedija" na kojem su sudjelovali djelatnici Fakulteta organizacije i informatike. 

Prisutne profesore, učenike i roditelje pozdravio je organizator projekta ravnatelj Mario Stančić. Uvodno je predstavio temu 3. dana informatike "Multimedija", te je naglasio učenicima da pažljivo koriste dostupne multimedijalne sadržaje. Upozorio je na zloporabu istih, te je najavio predavače i njihove teme.

 Djelatnici Fakulteta organizacije i informatike Željko Šmaguc, Goran Hajdin i Igor Švarc pokušali su pobuditi interes učenika za programiranje igrica i obradu zvuka, te ih naučiti kako uz pomoć Plex medijskog poslužitelja instaliranog na osobnom računalu mogu multimedijske sadržaje u svom domu učiniti dostupnima gotovo na svakom uređaju koji posjeduju.

Nakon toga učenici zainteresirani za stvaranje animacija krenuli su u informatičku učionicu gdje ih je dočekao učenik VI. osnovne škole Matko Zlatić, 6.a, koji im je predstavio besplatan program „Pencil“. Program je dostupan online i omogućuje izradu jednostavnih animacija. Učenici su u tom dijelu posebno uživali jer su i sami mogli stvarati svoje animacije.