Skip to content Skip to navigation

6. Rotary Business Forum pod nazivom „Obrazovanje za 21. stoljeće“ na FOI-ju

Objavljeno: 13.09.2017

Na Fakultetu organizacije i informatike, a u organizaciji Rotary kluba Varaždin 1181, u subotu 23. rujna 2017. godine, u dvorani 1 (2 kat) s početkom u 10.00h održat će se 6. Rotary Business Forum pod nazivom „Obrazovanje za 21. stoljeće“.

Ovim forumom rotarijanska zajednica želi dati svoj doprinos i uključiti se u raspravu o tome kako trebaju izgledati obrazovanje i obrazovni sustav u Hrvatskoj koji će odgovarati vremenu u kojem živimo sada i onom koje tek dolazi. Što gospodarstvo treba za svoj razvoj? Što nam je potrebno za razvoj cijele naše domovine? Što će, osim plaće, zadržati mlade i obrazovane ljude u Hrvatskoj? Je li reindustrijalizacija pravi odgovor ili napredak treba tražiti u novim industrijama koje se tek rađaju? samo su neka od pitanja na koje će pokušati odgovoriti predavači i panelisti.

  • prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske (predavanje „Obrazovna reforma – najvažnija reforma u Hrvatskoj“)
  • prof. dr. sc. Ivan Đikić, Sveučilišna bolnica Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, (predavanje „Budućnost mladih u Hrvatskoj“)
  • prof. dr. sc. Ivica Puljak, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu (predavanje „Što (još) ne znamo“)
  • Saša Cvetojević, poduzetnik i investitor (predavanje „Budućnost je sada, a gdje smo mi?“)

Događanju će nazočiti guverner hrvatskog Districta 1913, Dubravko Kušeta te dekan Fakulteta organizacije i informatike, kao i članovi poslovodnog kolegija. Volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja će pomoći tijekom trajanja događanja.

Kotizacija iznosi 200 kn, a uključuje prisustvovanje predavanju, ručak i ulaznicu za Varaždinske barokne večeri (Katedrala, u 19,00 sati, XAVER VARNUS & BALAZS BARNKOPF, orgulje & glumci HNK u Varaždinu (glazbeno-književna večer: J.S. Bach i Janos Pilinszky: «Čovjek je ovdje nedostatan za ljubav»)

Uplata na IBAN kod Kent banke: HR5641240031133000461 ili na ulazu prije predavanja.