Skip to content Skip to navigation

Novosti

DO MORE – nekadašnji studentski startup dvojice FOI-jevih studenata u samo godinu dana proširio tim i poslovanje u SAD-u i Singapuru

Nakon godinu dana od ulaska u FOI-jev startup program podrške razvoju poduzetničke ideje te osnivanju i upravljanju vlastitim poduzetničkim poduhvatom Startup@FOI, tvrtka Do More FOI-jevih alumnija Jakova Glavine i Filipa Bela nezaustavljivo se širi! U povodu 256. dana u godini, poznatijeg kao Dana programera, donosimo kratak intervju s dvojicom mladih programera i poduzetnika, koji su u samo godinu dana postigli izuzetne rezultate – brojčano povećali tim i poslovanje proširili na nova tržišta. Proizvod koji trenutno razvijaju već sada pomaže tisućama konzultanata u Americi.

 
13.09.2023, 08:54
Na FOI-ju ponovno okupljamo najjače poslodavce iz IT-a - započele pripreme za 12. Tjedan karijera

Fakultet organizacije i informatike (FOI) obrazuje informatičare i ekonomiste koji su najtraženiji na tržištu rada, stoga će brojne renomirane tvrtke ponovno head-huntati najbolje studente na 12. Tjednu karijera u Varaždinu od 16. do 20. listopada 2023.

U novoj epizodi podcasta FOI Business Talks gostovao Marko Špegar

Fakultet organizacije i informatike je u suradnji s Prvom školskom televizijom realizirao sedmu podcast emisiju 'FOI Business Talks', u kojoj gostuje Marko Špegar, direktor financija i član uprave poduzeća Asseco SEE Croatia.

 
06.07.2023, 07:44
Promovirana 482 FOI-jeva prvostupnika/ca i magistra/ica

U petak, 30. lipnja i u subotu, 1. srpnja 2023., u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održana je svečana promocija prvostupnica i prvostupnika informatike i ekonomije te prvostupnica i prvostupnika poslovne informatike, kao i magistrica i magistara informatike i ekonomije Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Ove godine FOI je promovirao 482 promoventa.

Diplomski rad FOI-jeve alumni studentice Doroteje Golubić proglašen najboljim iz područja računovodstva, revizije i financija u 2022. godini

Diplomski rad FOI-jeve alumni studentice Doroteje Golubić pod nazivom 'Utjecaj upravljanja ciklusom konverzije novca na profitabilnost srednje velikih i velikih poduzeća u razredu djelatnosti hiteli i sličan smještaj u Republici Hrvatskoj' proglašen je najboljim iz područja računovodstva, revizije i financija u 2022. godini. Mentorica joj je bila dr. sc. Dina Korent.

 
19.06.2023, 11:44
Podcast 'FOI Business Talks' ove srijede sa Sandrom Lazarićem (CEO Arbona)

Fakultet organizacije i informatike je u suradnji s Prvom školskom televizijom realizirao šestu podcast emisiju 'FOI Business Talks', u kojoj gostuje Sandro Lazarić, alumni FOI-ja, CEO digitalne agencije Arbona.

 
09.05.2023, 14:33
Peta podcast emisija FOI-ja ugostit će marketinškog eksperta Dinu Oreškog

Fakultet organizacije i informatike je u suradnji s Prvom školskom televizijom realizirao petu podcast emisiju 'FOI Business Talks', u kojoj gostuje Dino Oreški, alumni FOI-ja, Chief Growth Officer u kompaniji IntechOpen i vlasnik agencije za digitalni marketing Upping.

 
03.04.2023, 15:33
Održano pozvano predavanje na predmetu 'Procesno servisne arhitekture'

U srijedu, 14. prosinca 2022., održano je pozvano predavanje Vanje Kraša na predmetu 'Procesno servisne arhitekture', koji radi kao BPM Specialist u tvrtci Inceptum u Zagrebu te ima bogato iskustvo u projektiranju te razvoju procesno orijentiranih aplikacija temeljenih na orkestraciji i integraciji postojećih servisa. Tema predavanja je bila 'Razvoj prototipskih aplikacija u alatu Flowable', a demonstracijom rada u alatu o tome kako izraditi prototip jednog od laboratorijskih slučajeva pomoću alata otvorenog koda Flowable, zatvorena je tema mogućnosti alata s kojima su studenti na predmetu upoznati.

Deep tech venture builder Nuqleus predstavljen na FOI-ju

Deep-tech venture builder pod nazivom 'NUQLEUS', napredni startup inkubator, kojeg su pokrenuli Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) i Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu, a kojima je Fakultet organizacije i informatike (FOI) znanstveni partner na projektu, predstavljen je danas na FOI-ju, uz prisutnost studenata i nastavnika koji će iskoristiti mogućnosti uključivanja u projekt. Nuqleus je predstavio Deni Nurkić iz Nuqleus tima.

STUDENTSKI STARTUP DO MORE NA AZIJSKOM TRŽIŠTU

Sjećate li se naših alumni studenata Filipa Bela i Jakova Glavine, koji su početkom jeseni ove godine pokrenuli studentsku startup tvrtku Do More? Posjetili smo ih u Tehnološkom parku i provjerili kako napreduje tvrtka od kad je ušla u naš Startup@FOI program. Radišni dvojac posao je u samo nekoliko mjeseci dodatno proširio, i nakon američkog, momci kreću i na konkurentno azijsko tržište! O čemu se radi i kako su svoj startup pozicionirali na stranom tržištu, uz operativnu i financijsku podršku svog matičnog Fakulteta, pročitajte u nastavku…

 
29.11.2022, 11:18

Stranice