Skip to content Skip to navigation

Novosti

Na FOI-ju spašen jež

Na Fakultetu organizacije i informatike se u jutarnjim satima 21. srpnja 2023. godine odvijala akcija spašavanja ježa. Mladi ježić je, istražujući okolinu ili sklanjajući se od vrućine dan ranije zapeo u vanjskoj vrućoj željeznoj oplati lifta, gdje bi uginuo u mukama. Na sreću, zamijetile su ga kolegice Andreja i Bernarda V. koje su mu ublažiti muke kapanjem vode kroz rupice oplate.

 
21.07.2023, 09:13
Donacija Knjižnice FOI-ja Udruzi za zaštitu životinja „Spas“

Jedna od aktivnosti Knjižnice FOI-ja tijekom 2023. godine bila je prikupljanje i dostava starih novina za potrebe štićenika Udruge za zaštitu životinja “Spas” u Varaždinu.

Štićenicima Udruge, psima, štencima i mačićima možete pomoći i vi i to udomljavanjem, donacijom ili kumstvom. Iz Udruge poručuju da zahvaljuju za svako udomljavanje životinja kao i na svim donacijama.

 
19.07.2023, 14:54
Dostavljeni čepovi Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma za skupe lijekove

I ove godine Knjižnica FOI-ja bavila se humanitarnim radom te je tijekom cijele ak. 2022./2023. sudjelovala u projektu sakupljanja plastičnih čepova i donirala ih Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma za kupnju skupih lijekova.
Cilj projekta je na ekološki prihvatljiv način, odvajanjem otpada i zaštitom okoliša, prikupiti novac koji se koristi u svrhe liječenja, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranje potrebnih lijekova. Akcija omogućava i brži povratak oboljelih u normalan život, budući da su u dugotrajnoj rehabilitaciji nakon transplantacije.

 
19.07.2023, 09:28
Donacija starih novina Udruzi za zaštitu životinja „Spas“

Knjižničari Knjižnice FOI-ja posjetili su u kolovozu 2022. godine Udrugu za zaštitu životinja “Spas” u Varaždinu i donirali stare novine za životinje koje su kod njih našle privremeni dom. Štićenicima Udruge, psima, štencima i mačićima možete pomoći i Vi i to udomljavanjem, donacijom ili kumstvom.
U Udruzi kažu da su zahvalni za svako udomljavanje kao i na svakoj donaciji, a možete donirati:

 
12.08.2022, 15:19
Donacija čepova Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma

Knjižnica Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu je Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL), u kolovozu 2022. godine, dostavila donaciju plastičnih čepova koje su sakupili studenti i djelatnici Fakulteta, donaciju gospođe Ivanke Dvoržak i njezinih kolega iz Zagreba kao i donaciju Osnovne škole Cavtat, područna škola Čilipi.

 
11.08.2022, 12:18
Uspješno završena akcija „Posadi cvijet za zdraviji planet“

Uspješno je završena akcija Zelene Knjižnice Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu „Posadi cvijet za zdraviji planet“ kojom je 22. travnja 2022. godine obilježen Dan planeta Zemlje. Knjižnica je, dijeleći sadnice cvijeća, naglasak stavila na nedavni pomor pčela u susjednoj Međimurskoj županiji.

 
26.04.2022, 14:32
Poziv na akciju Knjižnice FOI-ja: Posadi cvijet za zdraviji planet!

Knjižnica FOI-ja će 22. travnja 2022. obilježiti Međunarodni Dan planeta Zemlje akcijom dijeljenja sadnica i gomolja cvijeća pod motom: Posadi cvijet za zdraviji planet!
Akcija će se održati u Knjižnici u 10:00 sati.

Međunarodni Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu.
Zašto cvijeće?
Zbog alarmantnog smanjenja broja pčela!

 
20.04.2022, 10:54
Knjižničari FOI-ja primili zeleni znak pažnje

Knjižničari Knjižnice FOI-ja primili su mali zeleni znak pažnje za sudjelovanje na međunarodnom skupu „Knjižnica i UN Agenda 2030: uloga knjižnica u promicanju održivog razvoja. Iznenađeni prekrasnim zelenim poklonom knjižničari zahvaljuju organizatorima skupa.

 
10.02.2022, 10:25
Sustainable Development Goals Online tvrtke Taylor & Francis

Sustainable Development Goals Online je interdisciplinarna zbirka digitalnog sadržaja koji obrađuje ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Zbirka SDG Online uključuje više od 12 000 najvažnijih i najrelevantnijih poglavlja u knjigama i članaka iz časopisa, koje su objavili Taylor & Francis, Routledge i CRC Press, a svrstani su u cjeline koje pokrivaju svih 17 ciljeva održivog razvoja UN-a. Zbirka također sadrži nove višeformatne resurse za poučavanje i učenje, uključujući temeljne eseje, prezentacije, video zapise, studije slučaja, vodiče za podučavanje.

 
21.01.2022, 12:11
Nastavlja se akcija „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Pozivamo Vas da se pridružite akciji Knjižnice FOI-ja u prikupljanju plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL). Akcija se provodi na području cijele Republike Hrvatske i nema vremenskog ograničenja. Knjižnica FOI-ja akciji se priključila početkom listopada 2021. godine. Cilj akcije je na ekološki prihvatljiv način, odvajanjem otpada i zaštitom okoliša, prikupiti novac koji se koristi u svrhu liječenja oboljelih, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranje potrebnih lijekova. Akcija omogućava i brži povratak oboljelih u normalan život, budući da su u dugotrajnoj rehabilitaciji nakon transplantacije. Kako sudjelovati?

 
12.01.2022, 10:48

Stranice