Skip to content Skip to navigation

Želite li steći iskustva sudjelovanja u američko - hrvatskom studentskom istraživačkom timu?

Poštovane studentice i studenti, pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje na 9. studentskom istraživačkom simpoziju o interkulturalnom učenju u organizaciji FOI-ja i sveučilišta iz SAD-a. Simpozij će biti održan od 14. do 25. lipnja 2019. u Hrvatskoj.    

Željeli bismo vas obavijestiti da će se od 14. do 25. lipnja 2019. održati tradicionalni, 9. po redu, Studentski simpozij te vas pozivamo da se prijavite za sudjelovanje na

9. studentskom međunarodnom simpoziju

pod nazivom

“Research Topics and Intercultural Learning in the International Context”

 

Cilj Simpozija je umrežavanje studenata kroz uključivanje u međunarodne timove i stjecanje iskustva rada u međunarodnom okruženju. Očekujemo dolazak studenata i nastavnika iz Sjedinjenih Američkih Država sa sljedećih partnerskih sveučilišta:  DePaul University Chicago, IL, University of Cincinnati, OH, University of Central Florida, Orlando FL i University of South Carolina, Columbia, SC, USA. Simpozij će biti organiziran uz potporu Studentskog zbora FOI.

Prvi dio Simpozija će se održati u Varaždinu (14. - 22. lipnja). Ovaj dio sastoji se od niza zanimljivih pozvanih predavanja, izlaganja studentskih istraživanja, posjete poslovnim organizacijama, volonterskih aktivnosti, sportskih događanja i druženja. Terensko istraživanje “Integracija UNESCO baštine uz uporabu IKT-a” planira se održati 22. - 25. lipnja na Plitvičkim jezerima i u Dalmaciji.

Za dio Simpozija u Varaždinu (14. - 22. lipnja) nema ograničenja u broju prijava. Broj slobodnih mjesta za terensko istraživanje u Dalmaciju (22. - 25. lipnja) je tri do pet  (3 - 5) studentica/studenata. Na natječaj se mogu javiti studentice i studenti preddiplomskog i diplomskih studija Informatike i Ekonomike poduzetništva te stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP). Prijave mogu biti pojedinačne ili u timovima.

Zainteresirane studente molimo da potrebnu dokumentaciju – „Motivacijsko pismo“ i „Životopis na engleskom jeziku“, dostave najkasnije do 30. travnja 2019.  u Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, Pavlinska 2, 42 000 Varaždin.

Nastavak studentskih aktivnosti se planira na 10. simpoziju u SAD-u 2019./20., za što će biti objavljen novi javni poziv.

Dodatne informacije možete dobiti kod voditeljice Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja Izabele Oletić Tušek (international@foi.hr) ili voditeljice Simpozija izv. prof. dr. sc. Violete Vidaček Hainš (vvidacek@foi.hr).

Informacije o prošlogodišnjem Simpoziju možete naći na sljedećim linkovima:

Studenti FOI-ja u SAD-u

Studenti iz SAD-a sudjelovali na 8. Studentskom simpoziju u Varaždinu

 

*izvor fotografije: Profimedia