Skip to content Skip to navigation

Završila konferencija CECIIS 2022 - proglašeni najbolji radovi

Znanstvene sekcije, projektni sastanci, paralelni eventi i nagrade za najbolje radove obilježili su posljednji dan CECIIS 2022 konferencije, održane od 21. do 23. rujna 2022. na Sveučilištu u Dubrovniku. Organizatori su ujedno najavili i temu iduće konferencije CECIIS 2023. Više pročitajte u nastavku.

Znanstvene sekcije na teme Inteligentni sustavi, Računalne igre, Sustavi za pametnu mobilnost, kao i hibridna sekcija, održane su u petak, 23. rujna 2022., posljednjeg dana konferencije CECIIS na Sveučilištu u Dubrovniku u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike.

Projektni tim "DEMO - Digital Platform Enterprise" sastao se danas na sastanku u okviru konferencije, u organizaciji prof. dr. sc. Vjerana Strahonje, voditelja projekta na Fakultetu organizacije i informatike, s ciljem diskusije o dosadašnjim projektnim aktivnostima, donošenju nastavnog plana i programa, metodologiji i dizajnu učenja za ljetnu školu, materijalima za učenje i ostalom. Cilj projekta je unaprijediti kompetencije i vještine studenata za Digital Enterprise Management kroz online okruženje za učenje.

Kao paralelni događaj, održan je 'Digital Design Thinking using Scene2Model' tutorijal, koji je bio otvoren za sve zainteresirane sudionike. Cilj ovog događaja bio je generiranje ideja korištenjem različitih metoda dizajnerskog razmišljanja, temeljenih na opipljivoj vizualizaciji određenih aspekata problema.

Ovogodišnji sponzori imali su priliku predstaviti svoj rad u okviru sponzorske sekcije, koja je održana kao hibridni događaj.

Konferencija je završila uz svečanost zatvaranja i proglašenja autora najboljih radova i postera.

Programski odbor konferencije CECIIS 2022 nagradio je autore ovogodišnjeg najboljeg rada, a sudionici konferencije su glasali za najbolji poster.

Jože Rožanec, Tadej Krivec, Vid Keršič, Larsen Cundrič, Blaž Stojanovič, Marko Zeman i Ivan Bratko dobili su nagradu za najbolji rad na ovogodišnjoj konferenciji za rad pod nazivom 'Bicycle Sharing Systems meet AI: forecasting bicycles availability and decision-making'. Rad je prezentiran u okviru sekcije INTELLIGENT SYSTEMS. Nagradu je dodijelila predsjednica Organizacijskog odbora konferencije doc. dr. sc. Petra Grd.

Nagrada za najbolji poster dodijeljena je Ivani Đunđek Kokotec, Ivani Fojs, Nikolini Posarić i Karolini Kokot za istraživački poster pod nazivom „5.0 Bubble New Opportunities for Business and Education“.

Zahvaljujemo svim našim partnerima, podupirateljima i sponzorima što su nam pomogli organizirati konferenciju s više od 25 događaja, 210 autora, 57 radova, 114 recenzenata, 12 postera i 11 studentskih postera.

Posebnu zahvalu upućujemo članovima Programskog i Organizacijskog odbora te voditeljima znanstvenih sekcija i recenzentima.

Organizatori su na završnoj svečanost najavili da će se 34. izdanje konferencije - CECIIS 2023, održati u Dubrovniku na temu „DIGITAL HUMAN“.