Skip to content Skip to navigation

Uz predsjednika Vlade RH i dekanica FOI-ja u obilasku dograđenog Tehnološkog parka Varaždin

Objavljeno: 25.06.2020

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković obišao je jučer, 24. lipnja 2020., Tehnološki park Varaždin, odnosno dograđeni prostor Tehnološkog parka čija je vrijednost 16 milijuna kuna. Projekt je u cijelosti financiran europskim sredstvima.

Fakultet organizacije i informatike jedan je od osnivača, kao i trećinski vlasnik Tehnološkog parka Varaždin u kojem je većina poduzeća iz ICT područja. Tehnološki park Varaždin dogradnjom prostora ima 4 000 kvadrata i dom je za 350 zaposlenika, odnosno 50-ak malih tvrtki, poduzetnih start-upova. U mnogim poduzećima, koja su smještena u Tehnološkom parku, studenti FOI-ja već godinama obavljaju svoju stručnu praksu i pronalaze zaposlenje nakon studija, a FOI već niz godina aktivno surađuje s Tehnološkim parkom na projektnim i karijernim aktivnostima za studente i nastavnike.

Prilikom obilaska dograđenog novog prosora, predsjednik Vlade RH istaknuo je kako je Tehnološki park Varaždin dodana vrijednost za Varaždinsku županiju i grad Varaždin, a posebno je istaknuo što određeni broj pokretača start-upova, kao i zaposlenika čine mladi ljudi koji su završili i Fakultet organizacije i informatike što ovu regiju, uz druge obrazovne institucije čini obrazovnim centrom Republike Hrvatske.