Skip to content Skip to navigation

Uspjeh studentica FOI-a

U okviru XVII. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu na temu „Ususret Strukturnim fondovima Europske unije“ održanog prošlog tjedna od 9. do 11. svibnja  dodijeljene su nagrade najboljim malim poduzetnicima, kao i nagrade najboljim učenicima i studentima u Natjecanju za najbolji poslovni plan na temu "Inovativni proizvodi/usluge za konkurentnost u EU". U finale studentskog natjecanja ušao je i poslovni plan Fakulteta organizacije i informatike, kojeg su izradile studentice 3. godine preddiplomskog studija, Petra Zadro i Marija Živičnjak.

Na Savjetovanju su svoje planove prema odluci žirija predstavili po tri tima finalista u svakoj kategoriji (1) srednje škole i (2) visoke škole / fakulteti. U finale studentskog natjecanja ušao je i poslovni plan Fakulteta organizacije i informatike, kojeg su izradile studentice 3. godine preddiplomskog studija, Petra Zadro i Marija Živičnjak, Wirest d.o.o. - bežično punjenje mobilnih telefona, pod mentorstvom asistentice Kristine Detelj, a glasovima publike plan je osvojio drugo mjesto. Prvo mjesto osvojio je plan studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, a treće mjesto plan Agronomskog fakulteta iz Osijeka. U finalu srednjoškolskog natjecanja prvo mjesto pripalo je varaždinskoj Gospodarskoj školi, drugo mjesto osvojio je projekt Srednje škole Zabok, a treće mjesto pripalo je ekipi iz Ekonomske škole Šibenik. 

O svemu Petra i Marija kažu sljedeće: 

Vrlo lijepo iskustvo! Nadamo se da će nam to iskustvo dobro doći i pomoći u daljnjem životu. Upoznale smo dosta ljudi, kako studenata tako i ljudi iz Ministarstva, opuštale se u bazenima i uživale s Nenom Belanom koji je bio veliko iznenađenje. Trema nas je uhvatila kada smo vidjele veliku dvoranu, u kojoj trebamo predstaviti naš poslovni plan, s previše sjedećih mjesta :D. Međutim, na nastupu je trema popustila, pa je izlaganje prošlo jako dobro, bez pogreške :-). Smještaj je bio jako lijep i ugodan, a hrana vrhunska!  

Petra i Marija

studentice1 studentice2 studentice3 DSC04919