Skip to content Skip to navigation

Novosti

Javni razgovor – Marko Jurišić

U ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine, pristupnik Marko Jurišić ima javni razgovor vezan uz prijavu teme doktorskog rada.

 
28.03.2024, 07:47
Obavijest o pregledu i ocjeni ponuda te odluka o odabiru – Usluge izrade izvodljivosti s analizom troškova

U nastavku objavljujemo Obavijest o pregledu i ocjeni ponuda USLUGE IZRADE STUDIJE IZVODLJIVOSTI S ANALIZOM TROŠKOVA I KORISTI ZA REGIONALNI CENTAR ZA PREDINKUBACIJU U PAMETNOJ INDUSTRIJI

 
26.03.2024, 12:54
Krenuo novi ciklus FOI-jevog podcasta 'FOI Business Talks'

Sveučilište u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike je u suradnji s Prvom školskom televizijom realizirao osmu podcast emisiju FOI Business Talks – CPSRK edition, u kojoj je gostovao Nikola Horvat, Application and Integration Support Engineer u tvrtki SICK Mobilisis d.o.o. Prva je to emisija u novom ciklusu koju realiziramo u suradnji s pojedincima iz naše alumni zajednice, uz operativnu podršku Centra za podršku studentima i razvoj karijera i Laboratorija za poduzetništvo FOI-ja. Podcast možete poslušati na našem YouTube kanalu.

Obrana završnog specijalističkog rada – Goran Nikšić

U utorak, 16. travnja 2024. godine, pristupnik Goran Nikšić branit će svoj završni specijalistički rad.

 
25.03.2024, 15:24
FOI već drugu godinu zaredom u međunarodnoj akciji 'Zelena reGeneracija' za očuvanje planeta Zemlje

Regionalna akcija sadnje drveća pod nazivom Zelena ReGeneracija već je drugu godinu zaredom održana od 18. do 22. ožujka te okuplja mlade, fakultete i kompanije iz cijele regije, s ciljem kako bismo se zajedničkim snagama borili za očuvanje našeg planeta i stvaranje čistije budućnosti. Sadnjom stabla u dvorištu ispred zgrade FOI 2, u akciju su se i ove godine uključili studenti FOI-ja iz Studentskog zbora, pokazujući time brigu o okolišu i svijest o važnosti promocije iste.

Europarlamentarci odobrili Akt o umjetnoj inteligenciji, koji jamči sigurnost i zaštitu temeljnih prava te istodobno potiče inovacije

Cilj Akta je zaštititi ljudska prava, demokraciju, vladavinu prava i okolišnu održivost od visokorizične umjetne inteligencije, a istodobno poticati inovacije i osigurati Europi ulogu predvodnika u tom području. Pravila za umjetnu inteligenciju utvrđena su na temelju njezinih potencijalnih rizika i razine učinka.

 
25.03.2024, 09:04
Obavijest o odabiru kandidata – Kristina Takač, mag. inf.

Na temelju objavljenog natječaja za izbor jednog suradnika na radno mjesto asistenta za područje društvenih znanosti, polje informacijske znanosti, za grupu kolegija vezanih uz područje programskog inženjerstva i razvoja mobilnih aplikacija na Katedri za razvoj informacijskih sustava, obavještavamo vas da je na navedeno radno mjesto odabrana Kristina Takač, mag. inf.

 
25.03.2024, 07:37
Obilježen Svjetski i Europski tjedan novca: studenti FOI-ja se detaljnije upoznali sa financijskim tržištem - od kriptovaluta i fintecha do upravljanja novcem

Bogat program tematskih predavanja i radionica iz područja financija i pratećih tehnologija te fintech inovacija u okviru obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca je započeo u utorak, 19. ožujka i odvijao se do 21. ožujka 2024. na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Namijenjen je bio svim FOI studentima, ali i zainteresiranim nastavnicima i djelatnicima, a višestruke mogućnosti kako steći veću razinu financijske pismenosti iskoristilo je čak nekoliko stotina studenata informatičkog i ekonomskog usmjerenja.

Pozvano predavanje na kolegiju Sigurnost informacijskih sustava održat će Mario Blažević

Pozvano predavanje na kolegiju Sigurnost informacijskih sustava održat će u ponedjeljak, 25. ožujka 2024. s početkom u 10:15 sati na FOI2 (D9) Mario Blažević, viši konzultant za informacijsku sigurnost u tvrtki Diverto. Na predavanju će pojasniti koncepte OT sustava, razlike između IT i OT infrastrukture i izazove u implementaciji kibernetičke sigurnosti u OT, a analizirat će i najznačajnije kibernetičke napade na OT, napraviti usporedbu kibernetičke i informacijske sigurnosti te istaknuti ključne izazove s kojima se suočavamo u OT okruženju. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane studente.

 
21.03.2024, 09:13
Obavijest o odabiru kandidata na radno mjesto III. vrste - REFERENT

Temeljem članka 22. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike, dekanica Fakulteta daje sljedeću obavijest.

 
21.03.2024, 07:26

Stranice