Skip to content Skip to navigation

Upiši se na FOI online u nekoliko koraka

Objavljeno: 03.07.2021
promo upisi 2021

Dragi brucoši, želimo vam poželjeti dobrodošlicu i zahvaliti na povjerenju koje ste pokazali kroz odabir Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu za nastavak vašeg formalnog obrazovanja. U nastavku pročitajte zašto je upis na FOI toliko jednostavan i brz.

Znamo da početak studentskog života može ponekad biti težak i izazovan stoga smo s namjerom da vam što više olakšamo upise u studijske programe koji počinju u novoj akademskoj godini 2021./2022. pripremili nekoliko jednostavnih uputa. Upis u 1. godinu studija biti će proveden isključivo online, a sve informacije koje su vam bitne sadržane su u sljedećem tekstu. Molimo vas da upute proučite detaljno i s razumijevanjem kako bi si olakšali i učinili postupak upisa što jednostavnijim i bržim. Sam postupak bit će detaljno opisan i u samoj aplikaciji za upis.

Na koji način će se provoditi upisi u novu akademsku godinu?

Upis u 1. godinu biti će proveden isključivo ONLINE putem aplikacije FOI Upisi: upisi.foi.hr, a upis je moguć putem osobnog računala, pametnog telefona ili tableta.

Sustav online prijave na 1. godinu odnosi se na studijske programe: Informacijski i poslovni sustavi, Ekonomika poduzetništva, Primjena informacijske tehnologije u poslovanju.

Prije nego krenete s postupkom upisa u aplikaciji, savjetujemo vam da na sljedećoj poveznici: https://www.foi.unizg.hr/hr/upisi/upisi-preddiplomski proučite sve informacije vezane uz studijske programe, uvjete, kvote i postupak upisa.

S kojim datumom kreću upisi u 1. godinu studijskih programa?

Sustav otvaramo u četvrtak, 22. srpnja u 8:00 sati. Sustav za online prijave bit će otvoren 24 sata svakoga dana sve do ponedjeljka, 26. srpnja u 12:00 sati.

Što od dokumentacije moram imati spremno prije upisa?

 • Vlastitu fotografiju u digitalnom obliku na uređaju s kojeg ćete se prijaviti
 • Fotografiju osobne iskaznice u digitalnom obliku na uređaju s kojeg ćete se prijaviti
 • Fotografiju vlastoručnog potpisa
 • Ako se odlučite na online plaćanje, pripremite i kreditnu karticu za uplatu upisnog paketa (za redovite studente) ili upisnog paketa i školarine (za izvanredne studente, redovite studente s plaćanjem, studente izvan EU). 

Kako se vrši plaćanje?

Plaćanje je moguće obaviti kreditnom karticom ili bankovnom transakcijom. U slučaju bankovne transakcije sustav će vam ispisati uputu o plaćanju, zapamtiti sve vaše prethodno unesene podatke te ćete nakon što priložite dokaz o izvršenoj uplati dovršiti svoju prijavu. Moguća je i otplata troškova studiranja na rate za iznose veće od 3.000,00 HRK, a sve informacije o troškovima i načinima otplate možete pronaći u Troškovniku.

Što nakon ispunjavanja Zahtjeva u aplikaciji?

Vaš Zahtjev za upis koji ćete predati online unutar aplikacije će obraditi Studentska referada te će vas u sljedećih 48 sati obavijestiti o statusu vašeg zahtjeva putem SMS poruke i porukom u pretincu na upisi.foi.hr.

Nakon što dobijete poruku da je vaš zahtjev odobren potrebno je:

 • Iz sustava preuzeti Ugovor o studiranju
 • Isprintati i potpisati Ugovor o studiranju te ga poslati poštom na Fakultet organizacije i informatike (Fakultet organizacije i informatike, Pavlinska 2, 42000 Varaždin)
 • Klikom na suglasnost u sustavu potvrdite svoju obvezu da ćete navedene dokumente poslati poštom
 • Ugovor o studiranju, original Svjedodžbe ili Potvrde državne mature poslati poštom na FOI u roku koji je naveden u aplikaciji (dokumenti će vam biti vraćeni na adresu prebivališta tijekom rujna)

Time će vaš proces upisa biti uspješno završen!

SMS porukom bit ćete obaviješteni o uspješnom upisu i primiti uputu o preuzimanju Paketa dobrodošlice za brucoše koji osim praktičnih uputa sadrži i korisničke podatke za studente u obrazovnom sustavu RH.

Što ako smo ranije zatražili smještaj u studentskom domu?

FOI Studentska referada će za vas pripremiti i ovjeriti Obrazac B1 i dostaviti ga Studentskom domu.

Što ako imam probleme sa sustavom prilikom upisa?

Za eventualna pitanja ili poteškoće prilikom upisa, osigurali smo vam korisničku podršku putem virtualne BBB (Big Blue Button) sobe. Ukoliko vam je potrebna pomoć, sve što trebate napraviti je pristupiti klikom na sljedeću poveznicu i upisati svoje ime i prezime.

Korisničku podršku pružat će studenti viših godina studija FOI-ja, kao i djelatnici fakultetskih stručnih službi. Oni će vam za sva pitanja i eventualne tehničke poteškoće biti na raspolaganju putem virtualne BBB sobe na ovoj poveznici u sljedećim terminima:

 • četvrtak, 22. srpnja 2021. od 08:00 do 14:00 sati
 • petak, 23. srpnja 2021. od 08:00 do 14:00 sati
 • subota, 24. srpnja 2021. od 08:00 do 12:00 sati
 • ponedjeljak, 26. srpnja 2021. od 08:00 do 12:00 sati

Ulazak u virtualnu BBB sobu bit će vam omogućen isključivo u gore navedenim terminima.

Za sva pitanja izvan navedenih termina možete nam se obratiti i na upisi@foi.unizg.hr ili pozivom na broj 042/390-818 ili 042/390-810.

 

Upise provodimo sukladno Natječaju Sveučilišta u Zagrebu za upis studenata u prvu godinu studija.

Želimo vam sretne upise i uspješnu akademsku godinu!