Skip to content Skip to navigation

Nova generacija studenata na Fakultetu organizacije i informatike

Objavljeno: 22.07.2016

Dana 22. srpnja 2016. započeli su upisi na sveučilišne studijske programe Informacijski i poslovni sustavi (IPS) i Ekonomika poduzetništva (EP) na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, dok će se upisi u studijskim centrima Zaboku, Sisku i Križevcima na stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) održavati tijekom subote, 23. srpnja. U Varaždin, na FOI stigli su mladi iz cijele Hrvatske kako bi upisali prvu godinu studija i time službeno stekli status brucoša. Svi su oni svojim rezultatima na Državnoj maturi zadovoljili uvjete upisa.

U akademskoj godini 2016./2017. na sveučilišnom preddiplomskom studiju Informacijski i poslovni sustavi upisna kvota iznosi 265 redovnih studenata, a na preddiplomskom sveučilišnom studiju Ekonomika poduzetništva 120 redovnih studenata. Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje pravo upisa u studijske programe FOI-ja ostvarilo je znatno više studenata od predviđene kvote što je u odnosu na prošlu akademsku godinu čak porast od 30 i više posto zainteresiranih studenata, zavisno od studijskog programa.

Ove brojke dokaz su atraktivnosti studijskih programa koji se izvode na FOI-ju, ali i dokaz njihove kvalitete.  Posebno raduje podatak da veliki broj studenata dolazi ne samo iz susjednih županija, već iz cijele Hrvatske na što je Fakultet posebno ponosan. Prema još neslužbenim podacima brucoši na FOI dolaze iz više od 100 različitih srednjih škola iz svih županija.

Odluka koji fakultet odabrati nije jednostavna, međutim činjenica je da su mladi ljudi prepoznali atraktivnost studijskih programa koji se izvode na FOI-ju, ali i potrebe tržišta rada što je i te kako važno s aspekta današnje gospodarske situacije. FOI kroz svoje studijske programe za informatičare i ekonomiste naglašava multidisciplinaran pristup, pa osim informatičkih vještina, studenti stječu znanja iz organizacijskih i ekonomskih predmeta, te danas vrlo značajnog poduzetništva. Upravo ta kombinacija znanja i kompetencija pridonosi njihovoj konkurentnosti, jer osim što imaju praktična znanja i ICT vještine, osposobljeni su i za uspješno vođenje poduzeća, te stječu znanja iz poduzetništva.

Više o upisima: UPISI