Skip to content Skip to navigation

Učenik i poduzetnik Filip Hercig održao pozvano predavanje studentima FOI-ja

Objavljeno: 19.05.2020

U ponedjeljak 18. svibnja 2020. mladi poduzetnik i učenik zagrebačke gimnazije Filip Hercig, a ujedno i direktor Mundus-a (Education with Mundus) održao je pozvano predavanje u sklopu nastave na predmetu 'Mala i srednja poduzeća u Europskoj uniji'. Predavanje je bilo namijenjeno studentima diplomskog studija Ekonomika poduzetništva.

Ako pratite zbivanja na domaćoj gejmerskoj sceni, velika je vjerojatnost da ste barem načuli za Mundus - 'najpametniju društvenu igru na svijetu'. Ona ima sve ključne elemente klasičnih društvenih igara, ali pritom uvodi moderna pomagala poput pametnih telefona, umjetne inteligencije i strojnog učenja, a iza nje, uz Luku Dumančić, Frana Zekana i Matiju Fućeka, stoji upravo i Filip Hercig.

Mundus je tako na tržište izbacila najmlađa startup ekipa u Hrvatskoj, koji su prošle godine osvojili treću nagradu na Idea Knockoutu, a prethodno je stručni žiri upravo taj projekt proglasio najperspektivnijom poslovnom idejom natječaja Good Game Liftoff i uručio im 100.000 kuna.

Više o Mundusu možete saznati ovdje.

*autor fotografije: Matej Grgić