Skip to content Skip to navigation

U Emil Frey Digital 70 posto zaposlenika su FOI-jevci koji vode digitalni razvoj platformi u autoindustriji

Objavljeno: 20.07.2022

U tvrtki Emil Frey Digital, koja je nedavno uselila u nove prostore u poduzetničkoj zoni Jalkovec u Varaždinu, od 103 zaposlenika čak 73 je bivših studenata FOI-ja. Rezultat je to dugogodišnje suradnje tvrtke i Fakulteta, koja će u novoj akademskoj godini biti obogaćena novim modelima kroz uključivanje stručnjaka u nastavne i izvannastavne aktivnosti za studente. O tome su s predstavnicama tvrtke u novim prostorima razgovarale dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i voditeljica Centra za podršku studentima doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić.

S radom u sasvim novoj moderno opremljenoj zgradi tvrtke Emil Frey Digital smještenoj u poduzetničkoj zoni Brezje u Varaždinu, dekanicu i voditeljicu Centra upoznale su Marina Biro (HR Business Partner) i Ivana Ratkaj (Head of People Operations), naglasivši tom prilikom da će ovo prostorno proširenje pratiti i proširenje timova za rad u razvoju digitalnih procesa za cijelu Emil Frey Grupaciju. Naime, dosadašnja suradnja s tvrtkom za FOI je značila uključivanje stručnjaka u nastavni proces kroz nove modele rada na kojima FOI posljednjih godina intenzivno radi, a to su work-based learning, problem-based learning te job shadowing model mentoriranja stručne prakse, koja je obavezna na svim FOI-jevim razinama studija. „U fokusu razvoja daljnjih oblika suradnje su nam intenzivni programi za studente i pozvana predavanja stručnjaka iz prakse – to su modeli koji su na FOI-ju prepoznati kao najkorisnije metode učenja kroz rad i na tome ćemo razvijati daljnju suradnju s ovom međunarodno prepoznatom IT tvrtkom smještenom upravo u našem matičnom studentskom gradu. IT industrija u Varaždinu je postala najvažnija grana gospodarskog razvoja i u tome mi kao akademski sektor, a ovakve tvrtke kao gospodarski daju najveći doprinos“ističe dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

„Izuzetno smo ponosni na našu suradnju s Fakultetom organizacije i informatike koja traje od samog nastanka Emil Frey Digitala, te suradnju u budućim mjesecima planiramo i dodatno proširiti. Dosadašnji Tjedni karijera u organizaciji Fakulteta i Centra za podršku studentima  svakako su doprinijeli tome da se Emil Frey Digital kao mlada tvrtka etablira u IT zajednici naše regije i bude prepoznata. U samo 5 godina djelovanja naša tvrtka porasla je sa 17 na 105 zaposlenih od kojih je čak 70% bivših FOI-jevaca. Kao razvojno inovacijski centar unutar Emil Frey Grupe koja djeluje kao uvoznik različitih marki vozila u 15-ak zemalja Europe, spomenuti tim stručnjaka predvodi digitalni razvoj platformi u autoindustriji, grani čiji je temelj daljnjeg razvoja inovacija i digitalizacija“- poručili su iz ove brzorastuće tvrtke u Varaždinu i pozvali studente završnih godina Fakulteta organizacije i informatike da se jave u Emil Frey Digital koji će im pružiti mogućnost ne samo odrađivanja obavezne prakse već i stvarnog zaposlenja

U novim aktivnostima i s novim programom suradnje tvrtki će na raspolaganju biti i Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja, koji je za potrebe sve bržeg i konkretnijeg povezivanja studenata i poslodavaca poput Emil Frey-a kreirao novu web i mobilnu aplikaciju CPSRK.FOI. „Tvrtka će kroz aplikaciju filtrirati najbolje studente prema njihovim preferencijama, koji će se i prema svojim izvannastavnim aktivnostima moći istaknuti kod ovako perspektivnog poslodavca kao što je Emil Frey Digital, što će im dati bolji i konkretniji uvid u svoj budući kadrovski, a s time i razvojni potencijal“poručila je voditeljica Centra docentica Pažur Aničić.

Fotogaleriju novog prostora tvrtke Emil Frey Digital u Varaždinu, pogledajte u nastavku…