Skip to content Skip to navigation

Time4Science - izv. prof. dr. sc. Ana Meštrović

time4science logo

U petak, 28. svibnja 2021. s početkom u 10:00 održat će se online predavanje izv. prof. dr. sc Ane Meštrović na temu "Primjena postupaka iz područja umjetne inteligencije za bolje razumijevanje infodemije".

Predavanje možete slušati ovdje: https://bbb.foi.hr/b/dij-ezk-her

O predavanju:

Tema predavanja je istraživanje kojim se bavi projekt: Višeslojni okvir za karakterizaciju širenja informacija putem društvenih medija tijekom krize COVID-19 (InfoCoV) financiran od Hrvatske zaklade za znanost. Zadatak projekta je razviti i primijeniti različite postupke iz područja umjetne inteligencije za analizu širenja informacija vezanih uz COVID-19 u društvenim medijima s krajnjim ciljem boljeg razumijevanja infodemije.  U istraživanju se primijenjuju metode i pristupi iz područja obrade prirodnoga jezika, dubokog učenja i analize društvenih mreža.

O predavačici:

Ana Meštrović je izvanredna profesorica na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Doktorat znanosti iz područja društvenih znanosti, polje informacijske znanosti stekla je 2009. godine na Fakultetu organizacije i informatike. Trenutno je glavni istraživač na projektu „Višeslojni okvir za karakterizaciju širenja informacija putem društvenih medija tijekom krize COVID-19 (InfoCoV)“ i voditeljica na projektu Postupci mjerenja semantičke sličnosti tekstova (SemText) koji financira Sveučilište u Rijeci.