Skip to content Skip to navigation

Time 4 Science predavanje Ane Meštrović: Primjena postupaka iz područja umjetne inteligencije za bolje razumijevanje infodemije

Objavljeno: 28.05.2021

Na temu Primjena postupaka iz područja umjetne inteligencije za bolje razumijevanje infodemije predavanje je 28. svibnja 2021. u sklopu programa Time 4 Science održala izv. prof. dr. sc. Ana Meštrović.

Tema predavanja je bilo istraživanje kojim se bavi projekt: "Višeslojni okvir za  karakterizaciju širenja informacija putem društvenih medija tijekom krize COVID-19 (InfoCoV)" financiran od Hrvatske zaklade za znanost. Zadatak projekta je razviti i primijeniti različite postupke iz područja umjetne inteligencije za analizu širenja informacija vezanih uz COVID-19 u društvenim medijima s krajnjim ciljem boljeg razumijevanja infodemije.

Ana Meštrović je izvanredna profesorica na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Doktorat znanosti stekla je 2009. godine na FOI-ju. Trenutno je glavni istraživač na projektu „Višeslojni okvir za karakterizaciju širenja informacija putem društvenih medija tijekom krize COVID-19 (InfoCoV)“ i voditeljica na projektu „Postupci mjerenja semantičke sličnosti tekstova (SemText)“ koji financira Sveučilište u Rijeci.