Skip to content Skip to navigation

Svečana promocija doktora znanosti Sveučilišta u Zagrebu

U velikoj dvorani Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL u subotu 8. lipnja 2024. održane su dvije svečane promocije doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom promocija rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić promovirao je ukupno 252 nova doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. S Fakulteta organizacije i informatike promoviran je dr. sc. Alen Kišić koji je 12. lipnja 2023. godine obranio doktorski rad na temu Modeli za predikciju ishoda političkih izbora korištenjem društvene mreže Facebook i algoritama strojnog učenja. Diplomu mu je, uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepana Lakušića, uručila i dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, a nove su doktore znanosti i doktore umjetnosti u ovoj svečanoj prigodi pljeskom pozdravili akademska zajednica te prepuno gledalište.

Čestitajući novopromoviranima, njihovim mentorima i obiteljima, rektor Lakušić rekao je kako je akademska zajednica Sveučilišta u Zagrebu ponosna i radosna što su akademski stupanj doktora znanosti i doktora umjetnosti stekli upravo na najvećem, najstarijem i najprestižnijem sveučilištu u Republici Hrvatskoj – na Sveučilištu u Zagrebu. „Danas ulazite u svijet samostalnoga znanstvenoga istraživanja u kojem se svaki istraživač neprestano razvija i traži odgovore na brojne izazove. Samo oni koji su stigli do diplome doktora znanosti i doktora umjetnosti znaju da je taj put dug i nimalo jednostavan. Imajte na umu da su vaša postignuća temelj napretka zajednice u kojoj djelujete, našega gospodarstva i društva u cjelini“ - poručio je rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić novim doktorima znanosti i doktorima umjetnosti.

Nakon što su kandidati, odjeveni u svečane toge, izgovorili tekst prisege i rektor ih proglasio doktorima znanosti i doktorima umjetnosti, prebacili su kićanku na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje. Na svečanostima je uslijedilo uručivanje diploma i doktorskih medalja te upisivanje promoviranih u Knjigu doktora.

Iskrene čestitke svim promoviranim doktorima znanosti, a posebice dr. sc. Alenu Kišiću!

*Izvor: Sveučilište u Zagrebu

*Foto: Sveučilište u Zagrebu, privatni album