Skip to content Skip to navigation

Studenti FOI-ja sa Techstars Startup Weekend-a u Stuttgartu donose nagradu

U sklopu projekta Three Seasons of Academic Entrepreneurship Exchange, čija je koordinatorica na FOI-ju bila izv. prof. dr. sc. Katarina Tomičić-Pupek dvoje studenata FOI-ja dobilo je priliku sudjelovati na Techstars Startup Weekend-u u Stuttgartu.

Cilj Techstars Startup Weekenda u Stuttgartu je bio naučiti studente kako razmišljati, raditi i razvijati se kao startup unutar samo 54 uzbudljiva sata. Studentica 2. godina DS Ekonomika poduzetništva Daria Jergan i student 1. godine DS Informatike Antonio Mohorić radili su u internacionalnim timovima kako bi što bolje pripremili studiju koju su razrađivali od ideje do finalnog koncepta, dok su profesorice izv. prof. dr. sc. Katarina Tomičić - Pupek i prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa sudjelovale u događaju kao mentorice natjecateljskim timovima.

Tim Darie Jergan osvojio je 1. mjesto.

Techstars Startup Weekend je označio uzbudljiv ulazak u svijet startupa za studente iz međunarodnog okruženja. Tijekom tri dana studenti su imali prilike upoznati najbolje mentore, investitore, suosnivače i sponzore startupova, koji su im pokazali kako brže učiniti više, te možda čak započeti svoj startup biznis.

Ovaj događaj organizirao je Techstars Community - EUROPE u suradnji s Techstars kampusom 0711, Institutom za poduzetništvo i inovacije na Sveučilištu u Stuttgartu i Generator Startup Centrom na Visokoj školi za medije (Hochschule der Medien).

Time su završene planirane aktivnosti projekta Three Seasons of Academic Entrepreneurship Exchange kojeg je financirao Deutscher Akademischer Austauschdienst.